haberpi
haberpi
Açık
Afyonkarahisar · 15°C
Bizi Takip Edin
04 Ağustos 2021 - 14:56 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:04 G: 03 Eylül 2022 - 16:04

VERİN BUNLARA EN AĞIR CEZAYI

VERİN BUNLARA EN AĞIR CEZAYI

HABERPİ- Ormanlarımız cayır cayır yanarken ve yasak olmasına rağmen halen utanmadan mangal için ateş yakanlar var. İşte onlardan birini Kandıra'da Büyükşehir A Takımı ekipleri farketti ve anında müdahele ederek piknikçileri uyardılar. Ancak biz diyoruz ki bunları uyarmakla olmaz en ağır şekilde cezalandırmak gerekiyor. Aksi halde tüm ormanları nasıl tek tek tarayacak ekipler. Böylesi vicdansızlara karşı değil mi? Kesin en ağır cezayı bir daha bu süreçte mangal yakmayı akıllarından bile geçirmesinler
 

ÇALIŞMA ESNASINDA EKİPLER FARKETTİ

Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde görev yapan “A Takımı” ekipleri, Kandıra ilçesi Seyrek - Sarısu yolu üzerinde çalışma yaptıkları esnada, ormanlık alanda bir ailenin ateş yakıp, piknik yaptığını fark etti.

ORMANLIK ALANLARDA ATEŞ YAKILMAMASI UYARISI

Bunun üzerine piknik yapılan alana giden ekipler, Türkiye'de son günlerde yaşanan orman yangınları nedeniyle Kocaeli genelinde piknik ve ormanlık alanlarda ateş yakılmasının yasak olduğu uyarısında bulundu. Ekipler, piknikçilere, orman yangınlarının yaşanmaması için dikkatli olmalarını ve çevreyi temiz tutmalarını istedi.

VATANDAŞLAR DA TEŞEKKÜR ETTİ

Piknik yapan vatandaşlar, Büyükşehir ekiplerine uyarılarından dolayı teşekkür ederek, ormanlık alandan ayrıldı. Ekipler daha sonra mangal için yakılan ateşi söndürdü, çevrede yangına neden olabilecek çöpleri topladı.