Vali Aktaş'tan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
Vali Aktaş'tan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
Kocaeli Valisi İlhami Aktaş 19 Mayıs nedeniyle bir mesaj yayınladı
Vali Aktaş'ın açıklaması şöyle; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 106. yılını hep birlikte kutlamanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz.
19 Mayıs, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme asla boyun eğmeyen aziz milletimizin varoluş mücadelesinin ilk adımıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi, tarihe gömülmek istenen bu aziz milletin küllerinden tekrar doğuşunun ilk adımıdır.
Sevgili Gençler,
Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından İstiklal mücadelemizin en önemli dönüm noktası olan bugün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak istikbalimizin sembolü olan siz gençlerimize armağan edilmiştir.
Milli ve manevi değerlerimizin ışığında, bilimde, teknolojide ve sanatta yaşanan değişimleri takip ederek ülkemizi yeni ufuklara taşıyacak olan sizlersiniz.
Vatanını canından üstün tutan ecdadımızın verdiği mücadeleler ve büyük fedakârlıklar sonucu kurulan Cumhuriyetimiz, Devletimiz sizlere emanettir.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğü, aziz milletimizin bağımsızlığı, huzur ve refahı için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, sevgili gençlerimiz ve tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.' dedi
Gözden Kaçmasın
KENTİN SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATINA YENİ SOLUK
Görüntüle →İlginizi Çekebilir











