08 Ocak 2016 - 18:49 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:02
G: 03 Eylül 2022 - 16:02
Türkiyeʹden İranʹa sert çıkış!
Dışişleri Bakanlığı, İranʹda çıkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suudi Arabistanʹda infaz edilen idamların bağlantılı olduğu ima edilen haberlerle ilgili İran yönetimini kınadı.
Dışişleri Bakanlığıʹndan yapılan yazılı açıklamada açıklamada şu ifadelere verildi:
"Bugün Bakanlığımızda görüşülen İranʹın Ankara Büyükelçisiʹne, İran resmi makamlarına bağlı bazı basın organlarında yayımlanan haberlerde, Sayın Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistanʹa gerçekleştirdikleri ziyaret ile sözkonusu ziyaretten sonra bu ülkede infaz edilen idam cezaları arasında bağ kurulmasını ve doğrudan Sayın Cumhurbaşkanımızı itham eden ifadelerde bulunulmasını şiddetle kınadığımız ve komşu İran halkında Sayın Cumhurbaşkanımız aleyhinde bir kanaat oluşturmayı hedefleyen bu tür yayınlara derhal son verilmesini istediğimiz bildirilmiştir.
"Büyükelçiye ayrıca, yabancı diplomatik misyonların dokunulmazlığının ev sahibi ülkenin sorumluluk ve güvencesi altında olduğu, bu nedenle Tahranʹdaki ve Meşhedʹdeki Suudi Arabistan büyükelçiliği ve başkonsolosluğuna yönelik saldırıların hiçbir şekilde kabul ve izah edilemeyeceği vurgulanmıştır."
İlginizi Çekebilir

Üsküdar belediyesinin yeni adresi belli oldu

Cevdet Yılmaz: Yasa dışı bahis ve kumarla mücadelemiz kararlılıkla sürüyor

Mehmet Ali Kâğıtçı’nın arşivi koruma altına alınıyor

Gebze’nin ana merkezi baştan sona yenilendi

Başkan Ömeroğlu: Dilovası eğitimle yükselecek







