24 Kasım 2016 - 17:31 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:02
G: 03 Eylül 2022 - 16:02
Türkiye-Rusya ilişkileri için Flaş açıklama
DTİK Avrasya Komitesi Başkanı Ali Galip Savaşır, Rus uçağının düşürüldüğü 24 Kasımʹın yıl dönümüyle ilgili olarak Rusya halkına başsağlığı dileyerek,"Keşke bu facia olmasaydı... Bence bu olay büyük senaryonun sadece bir parçasıydı ve iyi ki çabuk bozuldu" dedi.
Sputnik’e konuşan Savaşır duygularını şöyle anlattı: “Bu facianın yaşandığı andan itibaren Türkiye’nin hatalı olduğunu, iki dost ve komşu ülke olduğumuzu, çok acilen özür dilememiz gerektiğini hep söyledim. Bu konudaki tek dileğim her zaman şu oldu: Keşke böyle bir olay olmasaydı. Bu facia yaşanmamalıydı. Tabii bu arada; Rusya halkına, ölen Rus pilotun aile ve yakınlarına derin üzüntülerimi ve başsağlığı dileklerimi iletiyorum.”
İKİ ANA VATANIM ARASINDA HİÇ BİR ZAMAN KÖTÜ OLAYLAR OLMASIN
Rus uçağının düşürülmesini ʹsuni bir olayʹ olarak nitelendiren Savaşır, sözlerine şöyle devam etti: “Bir eski güvenlik mensubu olarak şunu ifade etmek istiyorum: Bu suni bir olaydı. Büyük senaryolar yazıldı. Sıradan bir olay değildi. Büyük senaryonun sadece bir parçası olduğunu düşünüyorum. İyi ki çabuk bozuldu. Kesinlikle planlanmış ve projelendirilmiş bir olay. Hedef Rus-Türk ilişkilerini bozmak. Yaşananlar, ilk andan itibaren Rus-Türk ilişkilerini, ailelerimizi, iş dünyasını ve hepimizi çok kötü etkiledi. Bir daha böyle bir olay olmamasını temenni ederim. Dünyada savaşlar olmasın, her zaman bunu söylerim. ʹYurtta barış dünyada barışʹ diyen Mustafa Kemal Atatürk gibi. İki ana vatanım var; Türkiye ve Rusya. Dilerim iki ülke arasında hiçbir zaman kötü olaylar yaşanmasın.”
sputniknews.com
Gözden Kaçmasın
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERSOY KOCAELİ’YE GELİYOR
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Burhanettin Duran’dan 12 ülkenin Batı Şeria kararına destek

Kocaeli Vali Koşusunun Galibi “Taşkent” Oldu

Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş'tan yeni bir hizmet daha

KENTİN SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATINA YENİ SOLUK

Kiracıları tedirgin eden yöntem






