haberpi
haberpi
Açık
Afyonkarahisar · 15°C
Bizi Takip Edin
10 Mayıs 2021 - 13:46 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:04 G: 03 Eylül 2022 - 16:04

Tüm Türkiye'de Mescid-i Aksa için salalar okundu

Tüm Türkiye'de Mescid-i Aksa için salalar okundu

İsrail'in alçak saldırısı devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın çağrısıyla öğle namazının ardından tüm camilerde Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için salalar okundu.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş,İsrail'in barbarlık ve vahşetle Mescid-i Aksa'yı işgal etmeye çalıştığını belirterek"Gözü dönmüş canavarlar, Mescid-i Aksa'da masum Müslümanları canice katletmeye, Müslümanlara saldırmaya çalışmaktadırlar. Tüm dünyanın gözü önünde tarihe karşı, masumlara karşı, Filistin halkına karşı büyük bir soykırım yapılmaktadır. Vicdanı, ahlakı, uluslararası hukuku hiçe sayan sırtlan sürülerini ve canice saldırılarını şiddetle lanetliyorum, kınıyorum. Allah'ın, meleklerin, tüm insanların laneti, zalimlerin, hainlerin, işgalcilerin üzerine olsun" diye konuştu

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İslam dünyasına da seslenerek "Ey Müslümanlar, Müslümanların liderleri, önderleri, hala bir araya gelmeyecek misiniz? Bir avuç azgın azınlığın cesaret aldığı gafletten ne zaman uyanacaksınız. Sizi vahyin şehrine umursamaz kılan, masumların yanında durmaktan alıkoyan nedir? Tarihin en büyük zorbalarının ve zalimlerinin bile Allah'ın mescitlerini kirletmeye gücü yetmemiştir. Elbette masum Filistinlilerin özgürlük mücadelesi de galip gelecektir. Zalimler yok olacak, mescitlerde barışın ve rahmetin çağrısı, insanlığın ufkunu aydınlatmaya devam edecektir ama Kudüs'ün izzeti çiğnenirken, masum insanların hayatına, inanç ve düşünce özgürlüğüne insafsızca müdahale edilirken, vahiyle kutsanan şehir tahrip edilirken duyarsız kalanlar, insanlık vicdanında, tarihin ve geleceğin önünde mahkum, alemlerin Rabb'inin huzurunda rezil ve rüsva olacaklardır."

Erbaş'ın çağrısının ardından tüm camilerde Mescid-i Aksa için sala okundu