09 Şubat 2013 - 13:31 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:01
G: 03 Eylül 2022 - 16:01
TANTANʹA SUÇ DUYURUSU!
Anayasa Mahkemesi ‘’Kayıt dışı gelir ve gider oluşturduğu’’ gerekçesiyle Sadettin Tantan’ın Genel Başkanlığını yaptığı Yurt Partisi hakkında suç duyurusunda bulundu.
Yurt Partisi, 46 ildeki teşkilatların hiç bir gelir ve giderinin olmadığını bildirdi. Hesapları inceleyen Anayasa Mahkemesi ise, partinin 46 ilde faaliyeti olduğuna göre, bu il örgütlerinin giderlerinin nasıl karşılandığını sordu. Parti yetkileri de ‘’İl ve ilçe teşkilatlarımıza faal olarak her hangi bir yer kiralanmamıştır. Bu yüzden gelir ve giderlerimiz mevcut değildir.” cevabını verdi.
Mahkeme, Siyasi partilerin faaliyetlerini yürüttükleri binaların ya kendi mülkü, veya kira olması gerektiğini belirterek ‘’Bu yerlerin en azından kira, su, elektrik, telefon, kırtasiye gibi yönetim gideri olması gerekir. Bunun hesaplarda görülmemesi kayıt dışı gelir ve gider oluşturulduğunu göstermektedir’’ kararına vardı. Bu nedenle Yurt Partisi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.
Kaynak : http://www.gazeteport.com.tr
Gözden Kaçmasın
İzmit'te Kadın ve Çocuk Festivali başlıyor
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Bakan Bolat'tan Kadın kooperatiflerine destek müjdesi

KENTİN SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATINA YENİ SOLUK

Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş'tan yeni bir hizmet daha

Burhanettin Duran’dan 12 ülkenin Batı Şeria kararına destek

Genelkurmay Başkanlığında önemli görüşme






