28 Nisan 2014 - 07:14 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:01
G: 03 Eylül 2022 - 16:01
Tam zamanıydı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın mahkemenin kuruluşunun 52. yıldönümü töreninde yaptığı konuşmayı değerlendirdi.
Milliyet gazetesine konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, açıklamayı “tam zamanıydı” şeklinde yorumladı.
Kılıçdaroğlu, özetle şu ifadeleri kullandı:
"Anayasa Mahkemesi Başkanı tarafından böyle bir konuşmanın yapılmasının tam zamanıydı. Nedeni ise şu: Hukuku, hukukun üstünlüğünü unuttuk. Toplum açıkça baskıya alıştırılmaya çalışılıyor.
Başkanın bu çıkışı çok önemliydi. Siyasetçi değil hukukçu, hukukun üstünlüğüne, Türkiye’nin saygınlığına günlük, sıcak politikaya, yargının karıştırılmaması çağrısını yaptı.
Eğer güçler ayrılığı ilkesi diyorsak yargıda bu ilkenin ana unsurlarından birisiyse, yargı organının tepesindeki kişi, Anayasa Mahkemesi Başkanı hukuku savunmak zorunda. Hukuka karşı, yine onun tanımıyla, ‘sığ eleştiri’ yapan kim? Birilerinin buna yanıt vermesi lazım.
İlk kez Anayasa Mahkemesi Başkanı hukukun üstünlüğüne vurgu yaptı, ‘Bizi bu tür tartışmaların içine sokmayın’ dedi. Eleştirilere saygı da gösteriyor. ‘Ölçülü eleştirilere elbette saygı gösteririz’ diyor.
Hukukun evrenselliğinden yola çıkıldığı zaman bunun gömleği yoktur. İstediğim yerde istediğim hukuk kurallarını uygularım kuralı yoktur. Ona vurgu yapmış olabilir.
İlginizi Çekebilir

Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş'tan yeni bir hizmet daha

Offroad Tutkunları Mühye’de Buluşacak

Üsküdar belediyesinin yeni adresi belli oldu

Gaziantep’te eğitime çok yönlü destek

Okul kantinlerinde yeni dönem başlıyor







