haberpi
haberpi
Açık
Afyonkarahisar · 15°C
Bizi Takip Edin
30 Aralık 2019 - 09:00 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:03 G: 03 Eylül 2022 - 16:03

Soylu: 150 belediyede özel teftiş yaptırıyorum

Soylu: 150 belediyede özel teftiş yaptırıyorum

Bakan Soylu CNN Türk'te katıldığı Hafta Sonu Özel programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Soylu, eski CHP Milletvekili Sinan Aygün'ün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında ortaya attığı iddiaları ve Bakanlığın müfettiş görevlendirmesine ilişkin yaptığı değerlendirmede söz konusu olayla ilgisiz kalamayacağını söyledi.

"Yılbaşından bugüne 150 belediyede özel teftiş yaptırıyorum" diyen Soylu, "Bunun yüzde 40'ı AK Partili belediye. Özel teftiş ne demektir biliyor musunuz? Bütün alanlarda yapılıyor. Personelinden gelirine kadar, ihalesinden yapımına kadar." diye konuştu.

CHP'nin Mansur Yavaş ile ilgili ortaya atılan iddialar konusunda müfettiş ataması gerektiğini belirten Bakan Soylu, şu açıklamalarda bulundu:

"CHP Genel Başkanı iki kişi arasında müfettiş atayacak, 'Bu ikisini dinlesin, karar versin.' diyecek. Bizim Anayasa ve kanunun verdiği yetkiye göre... Bu bir kamu işidir. Halkı ilgilendiren bir iştir. Buna ilgisiz kalamam. İlgisiz kalırsam kamu bana 'Vergilerimle seni orada bakıyorum, benim hakkımı nasıl savunmazsın.' der. 'Bravo, bu adamlar da bunu hemen atadılar, bunu sağladılar.' demiyor, 'İçişleri Bakanı buna neden müfettiş atıyor?' diyor. 25 milyondan bahsediliyor. Bunu bilmesi gereken tek merci halktır. Böyle bir şey varsa da yoksa da vatandaş bunu bilsin. Bizim mülkiye müfettişlerimiz ne işe yarıyor? Bu işe yarıyor."