haberpi
haberpi
Açık
Afyonkarahisar · 15°C
Bizi Takip Edin
11 Mart 2022 - 11:30 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:04 G: 03 Eylül 2022 - 16:04

Sedef Kabaş ile ilgili son dakika gelişmesi

Sedef Kabaş ile ilgili son dakika gelişmesi

HABERPİ- Bir televizyon programında yaptığı açıklama sonrası "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçlarını işlediği gerekçesiyle tutuklanan Gazeteci Sedef Kabaş'ın 12 yıl 10 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.
Kabaş, 22 Ocak’ta tutuklanmıştı. Savcı, Kabaş'ın televizyon kanalında kullandığı bir atasözü nedeniyle Cumhurbaşkanının şeref ve saygınlığının zedelendiğini savundu. İddianamede ayrıca Kabaş'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'na da hakaret ettiği iddia edildi.
ELLERİNİ KELEPÇELİ GİBİ GÖSTERMİŞTİ
Kabaş gözaltına alınırken ellerinde kelepçe olmamasına rağmen fotoğraflar çekilirken ellerini arkada birleştirerek kelepçeliymiş gibi göstermeye çalışmış ve bu hareketi uzun süre tartışılmıştı 
SON DAKİKA GELİŞMESİ:
 Sedef Kabaş'ın, ilk duruşmada "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılarak, tahliyesine karar verildi. 

Kabaş'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na hakaret suçundan da beraatına karar verildi.