29 Nisan 2015 - 10:32 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:02
G: 03 Eylül 2022 - 16:02
Obamaʹyı bitiren sözler!
Bushʹtan Obamaʹya: IŞİDʹe karşı strateji bile yok
Eski ABD Başkanı George W. Bushʹun hafta sonu basına kapalı bir toplantıda Beyaz Sarayʹı eleştirdiği bildiriliyor.
Bush uzun süredir Obama yönetimini eleştirmekten özellikle kaçınıyordu.
Ancak Cumartesi günü Cumhuriyetçi Partiʹye bağış yapan Yahudilerle bir toplantıda Bushʹun, Başkan Barack Obamaʹnın dış politikasını sert dille eleştirdiği bildirildi.
Bloomberg haber ajansından Josh Roginʹe göre, Bush Obamaʹnın ABDʹnin dünya çapında etkinliğini yitirmesine ve "geri çekilmesine" neden olduğunu söyledi.
Obamaʹnın Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) karşısında geliştirdiği stratejiyi eleştiren Bush, Beyaz Sarayʹın IŞİDʹi ʹparçalayıp yok etmekʹ amacıyla yola çıktığını, ancak bu hedefe ulaşacak bir strateji dahi oluşturamadığını savundu.
Başkanlığı döneminde ABDʹnin Irak politikasını değiştirdiğini de hatırlatan Bush, "Elimizdeki planın işe yaramadığını gördüğümüzde harekete geçip değiştirdik" dedi.
2007ʹde ABD Irakʹtaki askeri varlığını önemli ölçüde artırarak mezhep çatışmalarının önüne geçmeye çalışmıştı.
Gözden Kaçmasın
KENTİN SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATINA YENİ SOLUK
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Burhanettin Duran’dan 12 ülkenin Batı Şeria kararına destek

İzmit'te Kadın ve Çocuk Festivali başlıyor

Kocaeli Vali Koşusunun Galibi “Taşkent” Oldu

Başkan Kocaman: Kartepe Büyürken İhtiyaçlarına da Cevap Veriyoruz

Cevdet Yılmaz: Yasa dışı bahis ve kumarla mücadelemiz kararlılıkla sürüyor






