05 Ocak 2016 - 15:30 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:02
G: 03 Eylül 2022 - 16:02
Milyonlarca sürücüye kötü haber!
İran-Suudi gerilimi ile petrol alev aldı!
OPEC üyesi ülkeler arasındaki siyasi gerginliğin ardından petrol fiyatları tırmanışa geçti. Brent petrol 38 doları aştı.
OPEC üyesi ülkeler arasındaki siyasi gerginliğin ardından petrol fiyatları tırmanışa geçti. Brent petrolün varil fiyatı 38 doları aştı. Brent petrol şu saatlerde yüzde 2.33 yükselişle 38.15 dolardan işlem görüyor.
Suudi Arabistan hafta sonunda Tahran büyükelçiliğine yapılan saldırıdan sonra İran ile diplomatik ilişkilerlin kesileceğini duyurmuş ve büyükelçilik personelinden 48 saat içinde ülkeyi terk etmesini istemişti. Büyükelçilik saldırısına Suudi Arabistanʹdaki bir Şii dini liderin idam edilmesi yol açmıştı.
Suudi Arabistanʹın İranʹla diplomatik ilişkilerini kesmesinin ardından 3 ülke daha diplomatik kararlarını açıkladı. Bahreyn ve Sudan, İran ile olan diplomatik ilişkilerini kestiğini duyururken, Birleşik Arap Emirlikleri ise diplomatik temsil düzeyini maslahatgüzarlık seviyesine indirme ve ülkedeki İranlı diplomatların sayısını düşürme kararı aldı.
UZMANPARA
Gözden Kaçmasın
Okul kantinlerinde yeni dönem başlıyor
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Başkan Kocaman: Kartepe Büyürken İhtiyaçlarına da Cevap Veriyoruz

Üsküdar belediyesinin yeni adresi belli oldu

Offroad Tutkunları Mühye’de Buluşacak

Bakan Bolat'tan Kadın kooperatiflerine destek müjdesi

Genelkurmay Başkanlığında önemli görüşme







