haberpi
haberpi
Açık
Afyonkarahisar · 15°C
Bizi Takip Edin
22 Eylül 2025 - 13:40 - Güncellenme: 22 Eylül 2025 - 13:45 G: 22 Eylül 2025 - 13:45

Milletvekili Kanko'dan Hükümete sert tepki 'Koca bir çınarı göz göre göre batırdınız'

Milletvekili Kanko'dan Hükümete sert tepki 'Koca bir çınarı göz göre göre batırdınız'

Milletvekili Kanko'dan Hükümete sert tepki 'Koca bir çınarı göz göre göre batırdınız'

Kanko: 184 Yıllık PTT’yi Batırdılar, Şimdi de Satıyorlar! Varlık Fonu, Milletin Malını Yağma Fonu’na Döndü!

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko: 'Koca bir çınarı göz göre göre batırdınız, şimdi de taşınmazlarını satışa çıkararak yağmalıyorsunuz!” dedi.

Kanko, PTT’nin son 6 yılda 8 milyar TL zarar ettiğini, kurumda maaşların ödenemez hale geldiğini vurguladı. “Yandaş kadrolarla, liyakatsizlikle ve kötü yönetimle 184 yıllık bir çınarı çürüttüler. Çalışanları mağdur, kurum iflas noktasında” ifadelerini kullandı.

Kanko, çıkış yolu olarak PTT’nin taşınmazlarının satışa sunulmasına sert tepki gösterdi: “6 büyükşehirde 49 taşınmaz 2,2 milyar TL bedelle satışa çıkarıldı. Bu satış, iflasın belgesidir. Kurumu ayağa kaldıracak reformlar yapmak yerine, milletin malını yağmalıyorlar.. PTT’nin stratejik bir kamu hizmet kurumu olmaktan çıkarıldı. Bir zamanlar devletin en güvenilir kurumu olan PTT, bugün yandaşlara kaynak aktarma kapısına dönüştürüldü. İhaleler, usulsüz harcamalar ve şatafatlı yönetim anlayışıyla kurum eritildi. Şimdi de sıra milletin malına geldi” dedi.

Milletin alın terini yağmalıyorsunuz!
Türkiye Varlık Fonu’na da sert tepki gösteren Kanko, “Varlık Fonu adı altında aslında Yokluk Fonu oluşturuldu. Devletin birikimleri bir bir satılıyor, kamu kurumlarının içi boşaltılıyor. Bu talan düzeni yalnızca PTT’yi değil, tüm Türkiye’yi iflasa sürüklüyor. 184 yıllık kurumları batırmak başarı değil, millete ve ülkeye büyük bir ihanettir. Milletin alın teriyle biriktirdiği değerleri yağmalamaktan vazgeçin! Türkiye’yi sattığınız taşınmazlarla değil, üretimle, emekle, liyakatle ayağa kaldırabilirsiniz. Ama sizin anlayışınızda ne üretim var, ne de liyakat!”