17 Eylül 2017 - 16:20 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:03
G: 03 Eylül 2022 - 16:03
Merkelʹden Türkiyeʹye yeni tehdit
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiyeʹnin AB üyelik müzakerelerinin oy çokluğuyla askıya alınabileceğini belirtti
Merkel, Türkiyeʹnin ABʹye tam üyelik müzakerelerinin askıya alınabileceğini söyledi. Merkel, sürecin sonlandırılması konusunda ise Birlik içindeki itirazlara dikkat çekti.
DW Türkçeʹnin Passauer Neuen Presseʹden aktardığı habere göre Başbakan Angela Merkel, Türkiyeʹnin Avrupa Birliği (AB) tam üyelik sürecine ilişkin tartışmaları değerlendirdi.
Müzakerelerin sonlandırılabilmesi için 28 üye ülkenin oybirliğiyle karar alması gerektiğini ancak bazı ülkelerin buna karşı çıktığını dile getiren Merkel, müzakerelerin askıya alınmasının ise oy çokluğuyla mümkün olduğunu belirtti. Almanya Başbakanı, "Müzakerelerin oy çokluğu kararıyla askıya alınması seçeneği de bulunuyor; tüm seçenekleri değerlendirmemiz gerekiyor" dedi. Merkel, "Benim için önemli olan AB ülkelerinin kamuoyu önünde kavgaya tutuşmaması; ortak bir yol bulmalıyız" diye konuştu.
Gözden Kaçmasın
Offroad Tutkunları Mühye’de Buluşacak
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Bakan Göktaş'tan Hakkari'de şehit aileleri ve gazilerle vefa buluşması

Kiracıları tedirgin eden yöntem

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERSOY KOCAELİ’YE GELİYOR

Bakan Bolat'tan Kadın kooperatiflerine destek müjdesi

Okul kantinlerinde yeni dönem başlıyor







