25 Haziran 2015 - 14:29 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:02
G: 03 Eylül 2022 - 16:02
Komşu ateşle oynuyor!
Yunanistanʹın, alacaklıları Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonuʹnun borç krizini aşabilmek için sunduğu karşı önerileri reddettiği haber veriliyor.
Fransız AFP haber ajansı, adını açıklamadığı bir Yunan yetkilinin "Daha fazla KDV artışı ve kamu harcamalarında kesinti öngören yeni plan Atina tarafından reddedildi mi?" sorusuna "Evet" yanıtını verdi.
Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeubleʹnin sözcüsü Martin Jaeger da, Yunanistanʹla AB ve IMF arasında bir anlaşmaya varılabilmesi için daha kat edilmesi gereken çok yol olduğunu söyledi.
Yunanistan Ekonomi Bakanı Yorgos Stathakis ise ülkesinin ay sonuna dek alacaklılarıyla anlaşmaya varacağından ve temerrüde düşmeyeceğinden emin olduğunu belirtti.
Ülkesinde yayın yapan Mega TVʹye konuşan Stathakis, önlerinde çözmeleri gereken sadece birkaç konu kaldığını ifade etti.
Stathakis, bu konular arasında bazı borçlarının ertelenerek uzun vadeye yayılmasını ve Yunan Adalarıʹnın katma değer vergisi muaffiyetine sahip olmasının geldiğini belirtti.
Yunanistanʹda koalisyonun küçük ortağı olan Bağımsız Yunanlar Partisi, ülkenin adalarının KDVʹden muaf tutulmasında ısrarlı.
Gözden Kaçmasın
KENTİN SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATINA YENİ SOLUK
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Orman Genel Müdürlüğü son durumu açıkladı

Cevdet Yılmaz: Yasa dışı bahis ve kumarla mücadelemiz kararlılıkla sürüyor

İzmit'te Kadın ve Çocuk Festivali başlıyor

Alışan Lojistik'ten büyük başarı. EcoVadis puanı 72’ye yükseldi

Offroad Tutkunları Mühye’de Buluşacak







