haberpi
haberpi
Açık
Afyonkarahisar · 15°C
Bizi Takip Edin
25 Ağustos 2021 - 14:29 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:04 G: 03 Eylül 2022 - 16:04

Kocaeli il Sağlık Müdürü Pehlevan aşı seferberliği başlattı

Kocaeli il Sağlık Müdürü Pehlevan aşı seferberliği başlattı

HABERPİ- Kocaeli il Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan vakaların düşmesi ve Kocaeli'nin mavileşerek rahat bir soluk alması için tüm ekibiyle sahada. Aşılama için büyük bir seferberlik başlatan Pehlevan öğrencilere yönelik aşılama çalışmasına bizzat katılarak durumun ciddiyetini ve aşının önemini bir kez daha vurguladı.
KOTO DESTEK VERDİ
Sağlık Bakanlığının koronavirüsle mücadelede aşılama yaşını 15’e indirmesi ve okulların açılacak olması nedeniyle aşılama çalışmaları hız kazandı.
Bu kapsamda Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü ve Kocaeli Ticaret Odası işbirliğinde gerçekleşen programla Kocaeli Özel Arslanbey Organize Sanayi Bölgesi KOTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri aşılandı. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri aşılama standında öğrencilere Biontech ve Sinovac aşılarından tercih ettikleri aşıyı velilerinin gözetiminde uyguladı. Aşılama programına İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, KOTO Başkanı Necmi Bulut,  Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Mürsel Durmaz, veliler ve öğrenciler katılım sağladı.
Programda konuşan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan aşılamanın öneminden bahsederek Kocaeli’deki yapılan çalışmalara değinerek aşılamanın 15 yaşa düşürülmesi ile birlikte çalışmaları hızlandırdıklarını ve kış ayları gelmeden önce hedef nüfusun tamamını aşılamayı amaçladıklarını bildirdi.Öğrencilerin okullarına güvenle gitmeleri ve eğitimin yüz yüze devam edebilme yolunun aşılamadan geçtiğini vurgulayan Pehlevan aşılarını yaptıran öğrenci ve velilere teşekkürlerini iletti.
Konuşmaların ardından öğrenciler sırasıyla mobil aşılama standında aşılarını olarak koronavirüsle mücadeleye destek sağladılar.