07 Ocak 2016 - 13:10 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:02
G: 03 Eylül 2022 - 16:02
Kimliklerde bir dönem kapanıyor!
Tek renk olacak yeni kimlikler 3 yıl içinde dağıtılacak
Nüfus cüzdanlarının yerini alacak yeni kimlik kartlarının dağıtımına Kırıkkaleʹden başlanacak. 3 yıl içinde yurt genelinde dağıtımının tamamlanması planlanan yeni kimlikler tek renk olacak. Böylelikle kimliklerdeki "cinsiyet ayrımı" ortadan kalkacak.
İçişleri Bakanlığınca hazırlanan yeni kimlik kartlarının basılıp dağıtılmasına yönelik tüm altyapı çalışmaları tamamlandı. Nüfus hizmetleri kanununda hazırlanan değişikliklerin yasalaşmasından itibaren yeni kimliklerin dağıtılmasına Kırıkkaleʹden başlanacak. Yeni kimlikler 3 yıl içinde tüm vatandaşlara verilmiş olacak. Yeni kimlikler 10 yıl geçerli olacak.
Erkeklere mavi, kadınlara pembe kimlik uygulaması kalkacak, erkek ve kadınlar için tek renk kimlik kartı verilecek. Yeni kimlikler seyahat belgesi olarak kullanılabilecek. Yeni kimliklerin üzerinde kişiye ait kimlik bilgilerinin güvenli şekilde saklanabileceği bir çip yer alacak. Bu kimlikler bilgi sızdırmaya karşı güvenlik sağlayacak. TÜBİTAK tarafından geliştirilen milli işletim sistemi kullanılacak yeni kimlikler, taklit ve tahrif edilemeyecek. Yeni kartlar, başka birinin eline geçse dahi kullanılamayacak ve anında bloke edilecek. Bu kartların kopyalanması ya da üzerindeki verilerin değiştirilmesi mümkün olmayacak.
Gözden Kaçmasın
İzmit'te Kadın ve Çocuk Festivali başlıyor
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

KENTİN SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATINA YENİ SOLUK

Gaziantep’te eğitime çok yönlü destek

Başkan Kocaman: Kartepe Büyürken İhtiyaçlarına da Cevap Veriyoruz

Genelkurmay Başkanlığında önemli görüşme

Offroad Tutkunları Mühye’de Buluşacak






