07 Ocak 2015 - 10:13 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:02
G: 03 Eylül 2022 - 16:02
Jetler bombalamaya başladı!
Libya: Askeri jetler petrol tankerini bombaladı
Libyaʹda askeri jetler İslamcıların kontrolündeki bölgede yer alan bir limanda bulunan bir petrol tankerini bombaladı.
BBCʹye konuşan Libyalı bir askeri yetkili Derna limanındaki geminin hareketlerinin şüphe yarattığını söyledi.
Tankerin bir Yunan şirketin işletmesinde olduğu belirtiliyor.
Şirket, askeri yetkilinin iddiasını reddetti ve geminin endüstriyel tesislere yakıt taşıdığı, yetkililerin de bu konuda bilgilendirildiğini belirtti.
Derna, son iki yıldır İslamcı militanların elinde bulunuyor.
Libya ordusu buradaki militan grupları zayıflatmak için geçen yıl limana birkaç kez saldırmıştı.
Askeri sözcü Albay Ahmed Mesmari, tankerin hedef alınmasının nedeninin limana girmesi öncesi kontrole girmede başarısız olması olduğunu söyledi.
Mesmari, geminin Dernaʹdaki bir elektrik santraline yanaşması gerekirken farklı bir yol izlediğini ve askeri bölgeye girdiğini söyledi.
Albay Mesmari, "Gemiden durmasını istedik ancak durmak yerine ışıklarını söndürdü ve cevap vermedi. Bu yüzden vurmak zorunda kaldık. İki kez bombaladık" diye konuştu.
26 kişilik mürettebattan iki kişi öldü, iki kişi de yaralandı.
İlginizi Çekebilir

Genelkurmay Başkanlığında önemli görüşme

Cevdet Yılmaz: Yasa dışı bahis ve kumarla mücadelemiz kararlılıkla sürüyor

Bakan Bolat'tan Kadın kooperatiflerine destek müjdesi

Üsküdar belediyesinin yeni adresi belli oldu

Okul kantinlerinde yeni dönem başlıyor







