30 Kasım 2015 - 12:34 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:02
G: 03 Eylül 2022 - 16:02
İşte Rusyaʹnın sinsi planı
Milliyetʹin "Rusyaʹdan 10 bin kalaşnikof" başlıklı haberine göre Rusya Afganistanʹda Taliban ve IŞIDʹe bağlı gruplarla mücadele aktif destek talebinde bulundu. Bu çerçevede 10 bin AK-47 Rus yapımı kalaşnikof Afgan güçlerine hibe olarak teslim ediliyor.
Rusya Federasyonu Büyükelçisi Alexander Mantytskiy, Afganistan Ulusal Güvenlik Danışmanı Mohammea Hanif Atmarʹla gerçekleştirdiği görüşmede Rusyaʹnın Afganistanʹa terörle mücadele için aktif desteğe hazır olduğunu iletti.
Rus büyükelçi, ülkesinin Afganistanʹın anti terör faaliyetlerini Afganistanʹın güvenli ve barışçıl bir atmosfere kavuşması için desteklemeyi sürdürecekleri mesajını verdi.
Afgan Ulusal Güvenlik Danışmanı Atmar, ülkesinin terörle mücadelede komşu ve bölge ülkelerin işbirliği ile desteğine ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, Rusyaʹnın bu konudaki destek talebinin kendileri için önemli olduğunu ifade etti.
Öte yandan Rusya Kabilʹe terörle mücadeleye destek Afgan güvenlik güçlerinin kullanımı için 10 bin AK-47 Rus yapımı kalashnikov tüfeği teslim etme kararı aldı. Silahların bu hafta teslim edilmesi bekleniyor. Afganistanʹın Rusya ile daha fazla silah ve saldırı helikopteri almak için görüşmeleri sürdürdüğü ifade edildi.
Gözden Kaçmasın
Offroad Tutkunları Mühye’de Buluşacak
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Mehmet Ali Kâğıtçı’nın arşivi koruma altına alınıyor

Milletvekili Yıldızlı’dan sert tepki

Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş'tan yeni bir hizmet daha

Gebze’nin ana merkezi baştan sona yenilendi

Cevdet Yılmaz: Yasa dışı bahis ve kumarla mücadelemiz kararlılıkla sürüyor







