haberpi
haberpi
Açık
Afyonkarahisar · 15°C
Bizi Takip Edin
11 Şubat 2023 - 18:10 - Güncellenme: 11 Şubat 2023 - 18:30 G: 11 Şubat 2023 - 18:30

İki müteahhit daha gözaltına alındı

-

İki müteahhit daha gözaltına alındı

HABERPİ- Depremde insanlara mezar olan yapıların müteahhitleri tek tek yakalanıyor. Bu kapsamda İki müteahhit daha gözaltına alındı
Kahramanmaraş merkezli depremde yerle bir olan ve binlerce kişiye mezar olan Hatay'daki Rönenans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun'dan  sonra Gaziantep'te depremde yıkılan Bahar Apartmanı'nın hafriyatında yapılan incelemede ihmali bulunduğu belirlenen müteahhit İbrahim Mustafa Uncuoğlu 'da İstanbul'da gözaltına alındı.
KIBRISTA GÖZALTINA ALINDI
Yine Adana’nın merkez Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi’nde bulunan 16 katlı Hasan Alpargün Apartmanı da yerle bir oldu. 92 kişinin yaşadığı saptanan ve enkaza dönen binadan şu ana kadar 70 kişinin cesedi çıkartıldı. 15 kişinin daha enkaz altında olduğu belirtilen binanın müteahhidi Hasan Alpargün’ün, depremin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne kaçan Alpargün, KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da gözaltına alındı.