17 Aralık 2015 - 23:38 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:02
G: 03 Eylül 2022 - 16:02
HDPʹye kötü haber
1 Kasım seçimlerinde en yakın tahmini yapan A&G Araştırma Başkanı Adil Gür, Doğu ve Güneydoğuʹda yaşanan çatışma ortamının HDPʹnin oy oranını düşürdüğünü ve barajın altına ittiğini belirtti.
1 Kasım seçimlerini bilen ünlü Araştırmacı Adil Gür, A Haber ekranlarında Güneydoğuʹda terör olayları sonrasında halkın HDPʹye büyük öfke duyduğu ve söz konusu partinin ciddi bir düşüş trendi içerisinde olduğunu belirtti.
İşte Adil Gürʹün açıklamasından satır başları:
"1990ʹlı yıllarda bir takın yanlışlar yapıldı. Göç ettirilen bölge hakları belkide uzun vadede PKKʹnın destekçileri oldular. Ben Doğu ve Güneydoğuʹda evlerini terk eden insanların bundan sonra PKKʹnın karşısında ciddi bir tutum sergileyeceklerini düşünüyorum.
"DEVLETE BÜYÜK BİR GÖREV DÜŞÜYOR"
Burada da devlet büyük bir görev düşüyor. Algıyı iyi yönetmesi lazım. Bölgede kara propaganda yapılıyor. Yurdun diğer kesimlerinden de kara propaganda yapılıyor. Devletin bunu halak çok iyi anlatması lazım. Yapılan tüm araştırmalar gösteriyor ki bu ülkede yaşayan Kürt vatandaşların yüzde 48ʹi Doğu ve Güneydoğuʹda yaşıyor."
Gözden Kaçmasın
Okul kantinlerinde yeni dönem başlıyor
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Bakan Bolat'tan Kadın kooperatiflerine destek müjdesi

Milletvekili Yıldızlı’dan sert tepki

İzmit'te Kadın ve Çocuk Festivali başlıyor

Başkan Kocaman: Kartepe Büyürken İhtiyaçlarına da Cevap Veriyoruz

Cevdet Yılmaz: Yasa dışı bahis ve kumarla mücadelemiz kararlılıkla sürüyor







