21 Mayıs 2019 - 08:09 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:03
G: 03 Eylül 2022 - 16:03
HDPʹden İstanbul seçim açıklaması
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, iptal edilen İstanbul seçimlerine ilişkin gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına katıldı. İstanbul’daki toplantıda güncel gelişmelere de değinen Temelli: "Kayyımları nasıl süpürdüysek, İstanbul’dan da bu zihniyeti süpüreceğiz" dedi..
Temelli şunları söyledi:
"Adalet ve barış için demokrasi ittifakı" dedik ve 31 Mart seçimlerine giderken İstanbul İl Örgütü önemli bir başarıya imza attı. Anlaşılan İstanbul İl Örgütümüz hız kesmemiş, bu demokrasi ittifakı konusunda da ön almış ve bizi buluşturmuş. 31 Mart çalışmaları ve şimdiki çalışmalarınızdan dolayı hepinizi kutluyorum, emeklerinize, yüreklerinize sağlık.Tıpkı 31 Mart’ta yaptığımız gibi şimdi stratejimizi daha kararlı bir şekilde hayata geçirmeliyiz. Demokrasi ittifakında buluşmalıyız. Demokrasi ittifakı herkese çağrımızdır. Yenilen pehlivan güreşe doymaz biliyorsunuz. Bunlar buna da doymuyorlar, o yüzden 23 Haziran’da bir kez daha yeneceğiz.
23 Haziran seçimleri bir demokrasi referandumudur
İstanbul seçimleri önemlidir, İstanbul seçimleri kritiktir, böyle demiştik ve yine tekrar ediyoruz. Demokrasi ittifakı açısından bu süreci çok iyi değerlendirmek zorundayız. Ya faşizm ya demokrasi. O yüzden bu 23 Haziran seçimleri bizim açımızdan bir demokrasi referandumudur. Bu anlayışla örgütlenmeliyiz. Bu anlayışla çalışmalıyız. Demokrasiden yana olan tercihimizi bir kez daha yükseltmeliyiz.
Demokrasi ittifakı ile herkese çağrı yapıyoruz, demokratik bir anayasa, eşit yurttaşlık temelinde bir anayasayı var etmek için çağrı yapıyoruz. O yüzden de ilk çağrımız Meclisʹedir. Meclis’e iradesini hakim kılma anlamında çağrı yapıyoruz. Meclis’in üzerindeki gölgeden Meclis’i kurtarma çabasındayız. Bu vesayetçi zihniyetten kurtulmalıyız. Meclis iradesini hakim kılmalıdır. Cumhurbaşkanı’na sesleniyoruz: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denen sistemle Türkiye’nin yol alması mümkün değildir. Kendi sınırlarınıza çekilin.
Gözden Kaçmasın
Okul kantinlerinde yeni dönem başlıyor
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Orman Genel Müdürlüğü son durumu açıkladı

Gaziantep’te eğitime çok yönlü destek

Offroad Tutkunları Mühye’de Buluşacak

Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş'tan yeni bir hizmet daha

Bakan Bolat'tan Kadın kooperatiflerine destek müjdesi







