haberpi
haberpi
Açık
Afyonkarahisar · 15°C
Bizi Takip Edin
31 Mayıs 2021 - 08:51 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:04 G: 03 Eylül 2022 - 16:04

HAKARET ETMEDEN OLMUYOR MU?

HAKARET ETMEDEN OLMUYOR MU?

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, 'Atatürk’e dil uzatmadan olmuyor mu bu işler?' başlıklı bugünkü yazısında, "Önce bir şey soracağım: Ayasofya’nın ibadete açılışını... Atatürk’e gönderme yapmadan... Atatürk’e hakaret etmeden... Atatürk’e dil uzatmadan... İfade etmek mümkün değil mi?" diye sordu. 

Hakan, şöyle devam etti:

"Hiçbir şeyi dikkate almıyorsanız, bari... Hem Atatürk’e derin bir saygı duyan... Hem de Ayasofya’nın ibadete açılışından memnun olan... İnsanlarımızı dikkate alın. Onları incitmeyin. Hep söyledim, yine söylüyorum: Hem Atatürk’e derin bir minnet duymak hem de Ayasofya’nın ibadete açılmasından memnun olmak mümkündür. Bu iki anlayışı birbirine düşürmeye çalışmak, ancak fitnecilerin ve bozguncuların yapacağı bir iştir.

Ne yapmış Atatürk? Silah arkadaşlarıyla birlikte düşmana karşı soylu bir direniş gerçekleştirmiş. Bugün ezanlar okunuyorsa... Camilerimiz açıksa... İbadetlerimizi yapıyorsak... Bunda Atatürk’ün verdiği kurtuluş mücadelesinin hiç mi payı yoktur?