09 Aralık 2017 - 16:54 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:03
G: 03 Eylül 2022 - 16:03
FETÖʹnün yeniden yapılanma planı ortaya çıktı
Ankara Emniyetiʹnin önceki gün düzenlediği ve FETÖ elebaşısı Gülenʹin yeğeni Selman Gülenʹin de (33) yakalandığı operasyonun detaylarına Sabah gazetesi ulaştı. Erkam Çobanʹın haberine göre Gülenʹin Yenimahalle ilçesinde gaybubet evinde saklandığı öğrenildi.
Operasyonun 6 aylık takip sonrasında düzenlendiği ve örgütün mahrem yapısını ortaya çıkarmaya yönelik operasyonda yeğen Gülenʹin FETÖʹyü Ankaraʹda yeniden ayağa kaldırma organizasyonunda önemli görev üstlendiği ortaya çıktı.
Operasyonda 25 gaybubet evi ve bu evlerle ilişkili sivil yapıda görevli 87 örgüt üyesi tek tek tespit edildi. Sivil yapıdakilerin ikamet ettiği 48 adresde belirlendi.
Gülenʹin örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu, Bank Asyaʹya talimat üzerine para yatırdığı, bir dönem FETÖʹnün yapılanma kurmak için zorlandığı ülkelerden biri olan Rusyaʹda üst düzey sorumlu olarak faaliyet yürüttüğü öğrenildi. Selman Gülenʹin FETÖ şirketleri arasında bulunan Kaynak Holdingʹde SGK kaydı olduğu ortaya çıktı.
İlginizi Çekebilir

Okul kantinlerinde yeni dönem başlıyor

Cevdet Yılmaz: Yasa dışı bahis ve kumarla mücadelemiz kararlılıkla sürüyor

Üsküdar belediyesinin yeni adresi belli oldu

Bakan Bolat'tan Kadın kooperatiflerine destek müjdesi

Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş'tan yeni bir hizmet daha







