27 Aralık 2014 - 04:40 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:02
G: 03 Eylül 2022 - 16:02
Esadʹdan kan donduran katliam!
Suriyeli muhalifler, Şam rejiminin IŞİDʹin kontrolündeki bölgelere düzenledikleri hava saldırılarında en az 37 sivilin öldüğünü duyurdu. Muhaliflerin oluşturduğu Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, hayatını kaybedenlerin yedisinin çocuk, ikisinin de kadın olduğunu bildirdi.
Gözlemeviʹne göre, Suriye ordusuna ait helikopterler ve savaş uçakları dün gece yarısı ve bugün Halep kentinin El Bab ve Kbasin bölgelerini bombaladı.
Kbasin bölgesinde yaşayan Yusuf el Saadi, Skype aracılığıyla Reutersʹa yaptığı açıklamada, "İnsanların zar zor geçindiği bir yer, pazarda silahlı gruplar değil yalnızca yoksul halk vardı. Esad neden bizi öldürüyor? Allah onun cezasını versin" dedi.
Saldırılarda varil bombası da kullanıldığı iddia edildi.
Varil bombası, helikopterden aşağı atılan içi patlayıcı ve şarapnel dolu büyük metal bir silindire verilen ad.
BBCʹnin savunma muhabiri Jonathan Beale, bombaların genellikle hedefine ulaşması için düşük irtifadan atıldığını söylüyor.
Fakat Suriye hükümetine bağlı helikopterlerin, silahlı muhalifler yerden havaya atılan füzelere sahip olduğu için varil bombalarını yüksek irtifadan bıraktığı öne sürülüyor.
Basit bir sisteme sahip olan bu tür patlayıcıların yıkıcı etkisi de büyük oluyor.
BBC muhabiri, varil bombalarının hükümetin cephaneliklerinin yalnızca bir bölümünü oluşturduğunu ve kullanımlarının savaş suçu sayılabileceğini belirtiyor.
İlginizi Çekebilir

Kocaeli Vali Koşusunun Galibi “Taşkent” Oldu

İzmit'te Kadın ve Çocuk Festivali başlıyor

Orman Genel Müdürlüğü son durumu açıkladı

Okul kantinlerinde yeni dönem başlıyor

Bakan Bolat'tan Kadın kooperatiflerine destek müjdesi







