24 Ağustos 2014 - 01:09 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:01
G: 03 Eylül 2022 - 16:01
Doğan Grubuna şok
WSJ Türkiyeʹnin haberine göre; Doğan Grubu şirketleri vergi incelemesi altında. Doğan Holding yönetimine yakın bir kaynak, "Bir süredir birçok şirketimizde inceleme var" diye konuştu. Bu incelemelerin rutin bir vergi incelemesi olup olmadığına ilişkin soruya ise "Maalesef ülkemizde gri alanlarda yapılan vergi incelemeleri birer siyasi baskı aracına dönüştü" cevabını verdi. İnceleme yapılan şirketler arasında grubun medya şirketlerinin de bulunduğu belirtildi. Ancak kaç şirketin incelendiği ve incelemelerin hangi aşamada olduğu konusunda bir bilgi edinilemedi.
Konuya ilişkin olarak Maliye Bakanlığı yetkilileri bunun "vergi mahremiyeti"ne girdiğini, kanunen konuya ilişkin bir açıklama yapmalarının mümkün olmadığını belirttiler.
Doğan Holding ilk etapta bir açıklama yapmadı.
Doğan Grubuʹna ait medya organlarında son haftalarda hareketli günler yaşanıyor. Hürriyet Gazetesiʹnin Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu 8 Ağustos tarihinde, muhalif yazıları ile tanınan köşe yazarı Yılmaz Özdil ise 15 Ağustosʹta istifa etmişti.
WSJ Türkiye, 8 Ağustosʹta yaptığı haberde Doğan Grubuʹnun patronu Aydın Doğanʹın bir süre önce çalışanlarına yaptığı bir konuşmada, "Her gün hükümeti eleştirmek gazetecilik değil. Ülkede siyaset dışında da bir sürü şey oluyor. Ben bir servet kaybettim. Ama hep arkanızda durdum. Siz de benim arkamda durun" ifadelerini kullandığını yazmıştı.
Erdoğanʹdan sık sık eleştiriler alan Doğan Grubu bugüne kadar birçok kez vergi cezaları ile gündeme geldi. 2007 yılında genel seçimlerden once Petrol Ofisi PTOFS.IS +0.23% ʹndeki 1.2 milyar liralık vergi borcunu 275 milyon TLʹye indiren Doğan Grubuʹna Maliye 2009ʹda da 4,2 milyar lira ceza kesti. Yargı süresinin sonunda Doğan Grubuʹnun cezası 988 milyon lira olarak belirlendi.
KAYNAK: WSJ Türkiye
Gözden Kaçmasın
Genelkurmay Başkanlığında önemli görüşme
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Offroad Tutkunları Mühye’de Buluşacak

Milletvekili Yıldızlı’dan sert tepki

Üsküdar belediyesinin yeni adresi belli oldu

Burhanettin Duran’dan 12 ülkenin Batı Şeria kararına destek

Orman Genel Müdürlüğü son durumu açıkladı







