Dervişoğlu, "Türkiye'yi ateşe atıyorsunuz"
"Türkiye'yi ateşe atıyorsunuz, farkında değil misiniz?"
HABERPİ- İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "Bu Cumhuriyet'in, Kürt vatandaşlarıyla ilişki kurması için ne Öcalan'a ne de PKK'ya ihtiyacı vardır." dedi.
TBMM Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun üye tam sayısının 5'te 3 nitelikli çoğunluğunun oyuyla aldığı karar kapsamında oluşturulan heyetin İmralı Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'na gittiğini anımsatan Dervişoğlu, Cumhuriyet'in Kürtler ile PKK'lı teröristler arasına her zaman kalın duvarlar çektiğini, bu duvarlar ne kadar zorlanırsa zorlansın Türkiye'de bir iç çatışmayı her zaman engellediğini söyledi. Dervişoğlu, "İmralı süreci ve Öcalan'ın doğrudan muhatap alınması ise evvela bu anlatıyı yıkmış, Kürtleri Öcalan'ın vesayeti altına almanın yolunu açmıştır. Şimdiyse Kürtler ile PKK'yı birbirinden ayırmaya çalışan devlet aklı gitmiş, yerine Öcalan'ı Kürtlerin ulusal lideri yapmaya çalışan Devlet Bahçeli aklı gelmiştir." diye konuştu.
Dervişoğlu, ülkenin güvenliğini böylesine ilgilendiren bir konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ne düşündüğünü hala bilmediklerini ileri sürdü. Türkiye'nin, son 10 yıl içerisinde ABD'yi de karşısına alarak bir terörle mücadele yürütüp yürütmediğini soran Dervişoğlu, şunları kaydetti: "SDG'nin arkasından bütün destek çekilirken, artık bir Esad yokken, Rusya bölgeden çekilmişken, İran Haziran Savaşı'ndan sonra sınırlarının gerisine hapsolmuşken, ABD, gerek El Şara yönetimine gerekse Türkiye'ye büyük kredi vermişken, PKK'yı Suriye'de jeopolitik dengeler açısından en güçsüz zamanında yakalamışken ve kendi topraklarını terörden temizlemişken, terörle mücadele Türkiye’nin nihai zaferiyle sonuçlanmaya bu derece yakınken, Gazi Meclis'imizi Öcalan'ın ayağına götürüyorsunuz, terör örgütü liderini meşru muhatap kabul edip bir devletle barış anlaşması imzalar gibi müzakere ediyorsunuz. Bunun adı denize düşenin yılana sarılması mıdır, yoksa yılana sarılıp denize atlamak mıdır? Bu yol, yol değil. Türkiye'yi ateşe atıyorsunuz, farkında değil misiniz?"
Gözden Kaçmasın
Okul kantinlerinde yeni dönem başlıyor
Görüntüle →İlginizi Çekebilir












