16 Temmuz 2018 - 11:26 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:03
G: 03 Eylül 2022 - 16:03
ʹdefol gitʹ demek artık suç
İtalyaʹda yabancılara ʹdefol gitʹ demek artık ırkçılık suçu
İtalyaʹda Yargıtay, yabancılara "defol git" demenin ırkçılık olduğuna hükmetti. Mahkeme kararını beğenmeyen göç karşıtı, aşırı sağcı İçişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini ise sosyal medyada "Defolun gidin, defolun gidin, defolun gidin" yazarak bu kararı protesto etti.
BBC Türkçeʹden Övgü Pınarʹın haberine göre, Kuzeydeki Gallarete kentinde 2010 yılında bir İtalyanʹın iki Bangladeşli göçmene "Ne yapmaya buraya geliyorsunuz? Defolup gidin" diyerek saldırıda bulunması üzerine açılan davada nihai karar hafta içinde geldi.
Alt mahkemeler sanığın, ırkçı saiklerle saldırıda bulunduğuna hükmetmiş ve ağırlaştırılmış ceza almasına karar vermişti. Ancak ismi açıklanmayan İtalyan, ırkçılık suçlamasını reddederek cezayı temyize götürmüştü.
Temyiz sürecinin son aşaması olan Yargıtay da, 45 yaşındaki İtalyanʹın "Defolup gidin" sözleriyle ırkçılık yaptığına hükmetti.
Mahkeme kararında, sanığın doğrudan ve açıkça bir ırkın diğerinden üstün olduğunu söylemese de, "mağdurların ırksal kimlikleri nedeniyle İtalyan topraklarından gitmelerini istediği" ve bu şekilde "etnik ya da dini kökene dayalı ayrımcılık yaptığı" belirtildi.
İlginizi Çekebilir

Başkan Kocaman: Kartepe Büyürken İhtiyaçlarına da Cevap Veriyoruz

Genelkurmay Başkanlığında önemli görüşme

Okul kantinlerinde yeni dönem başlıyor

Kocaeli Vali Koşusunun Galibi “Taşkent” Oldu

Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş'tan yeni bir hizmet daha







