01 Kasım 2018 - 18:12 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:03
G: 03 Eylül 2022 - 16:03
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı
HABERPİ.COM- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK SAGE Yerleşkesiʹnde düzenlenen Milli Teknoloji Geliştirme Altyapıları Açılış Töreniʹne katıldı ve -milli uzun menzilli bölgesel hava füze savunma sisteminin oluşturulmasına yönelik çalışmaların başlatıldığını söyledi.
Cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığından yapılan açıklamada: TÜBİTAK SAGE Yerleşkesinde gerçekleştirilen törende, savunma sanayi alanında tamamlanan; Optik Sistemler Araştırma Laboratuvarı OPMER, Harp Başlığı Raylı Sistem Dinamik Test Altyapısı HABRAS, Aktif Koruma Sistemi PULAT, Yüksek Güçlü Lazer Sistemi IŞIN ve Elektromanyetik Fırlatma Sistemi SAPAN’ın hizmete alınmaları gerçekleştirildi..
Hizmete alınan uydunun ardından daha gelişmiş uydular tasarlamak, üretmek ve uzaya göndermek zorunluluğu bulunduğunu her zaman ifade ettiğini hatırlatan Erdoğan, "Bu çerçevede ortaya koyduğumuz hedeflerimizden biri de uydu kameralarının, büyük çaplı aynaların ülkemizde üretilmesiydi. Açılışını yaptığımız Optik Sistemler Araştırma Laboratuvarı kısa adıyla OPMER işte bu amaçla TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü bünyesinde kurulmuştur." diye konuştu.
Gözden Kaçmasın
Okul kantinlerinde yeni dönem başlıyor
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Cevdet Yılmaz: Yasa dışı bahis ve kumarla mücadelemiz kararlılıkla sürüyor

İzmit'te Kadın ve Çocuk Festivali başlıyor

Gaziantep’te eğitime çok yönlü destek

Bakan Bolat'tan Kadın kooperatiflerine destek müjdesi

Milletvekili Yıldızlı’dan sert tepki







