22 Şubat 2014 - 22:32 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:01
G: 03 Eylül 2022 - 16:01
CHP SORDU!
Tanrıkulu’nun soru önergesi şöyle:
“TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.
Dr. Sezgin TANRIKULU
İstanbul Milletvekili
Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonuna ait dinleme kayıtlarında halka küfrettiği ortaya çıkan işadamı Mehmet Cengiz’in isminin İlahiyat Fakültesi bünyesindeki bir binaya verildiği basına yansımıştır. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne bağlı “Yunus Emre Binası”nın yenilenme çalışmalarına verdiği destek nedeniyle Cengiz’in isminin bu binaya verildiği ileri sürülmektedir.
Bu bağlamda;
1- Telefon kayıtlarında “Bu milletin…” şeklinde küfürlü konuşması kamuoyuna yansıyan Cengiz’in isminin , bir eğitim kurumu olan İlahiyat Fakültesi’ne bağlı bir binaya verilmesini nasıl açıklıyorsunuz?
2- Halka küfreden bir işadamının isminin bu binadan kaldırılması için girişimde bulunulacak mıdır?
3- Cengiz’in söz konusu binanın yenilenme çalışmalarına destek vermesi belli bir talimatla mı gerçekleşmiştir?
4- Cengiz, söz konusu binanın yenilenmesi için ne kadar harcama yapmıştır?
5- Binanın isminin Mehmet Cengiz olarak değiştirilmesi talebi kimden gelmiş, bu isim değişikliği hangi tarihte, kimin onayıyla gerçekleşmiştir?”
İlginizi Çekebilir

Genelkurmay Başkanlığında önemli görüşme

Üsküdar belediyesinin yeni adresi belli oldu

Başkan Kocaman: Kartepe Büyürken İhtiyaçlarına da Cevap Veriyoruz

Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş'tan yeni bir hizmet daha

Gebze’nin ana merkezi baştan sona yenilendi







