22 Ekim 2011 - 13:38 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:01
G: 03 Eylül 2022 - 16:01
ÇETE LİDERİ GEBZELİ ÇIKTI
Gebze başta olmak üzere İstanbul, Sakarya, Yalova, Düzce, Edirne, Ordu ve Zonguldak illerinde düzenlenen eş zamanlı baskınlarda zanlıların ev ve işyerleri ile kazı yaptıkları yerlerde arama yapıldı. Yapılan aramalarda; kadın heykeli, kadın büstü, prizma biçiminde değerli taşlar, işlemeli kırık mimari parçalar, bakır güğümler, çok eski taşlar, gümüş bronşlar, tarihi vazolar, gümüş sikkeler, Arapça ve Osmanlı turaların bulunduğu paralar, 420 adet pul ile bazı eski tarihi eserler ele geçirildi.
Yapılan baskında; çetenin liderliğini yapan Veysel K. ile birlikte Lütfü T. (38), Metin B. (37), Şükrü S. (45), Serap Ö. (31), İstanbul Ümraniye Cezaevi 2. Müdürü İbrahim S. (68), Hüdayet Ö. (67), Recep Cumhur S. (46), Yücel T. (46), Mehmet Y. (36), Adem H. (30), Hülya G. (51), Mustafa Ş. (46), Ramazan G. (55), Yaşar D. (54), Zeki H. (45) ve Muhittin Ç. (46) gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Gebzeli eski polisler de vardı.
GEBZELİ POLİSLER
Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü`nde görevli iken yine tarihi eser kaçakçılığı suçundan gözaltına alınıp meslekten ihraç edilen polis memurları Serdar Engin K., Mehmet D., Fatih Ü. ve Hüsnü K. tarihi eser kaçakçılığından gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların telefon dinlemelerinden korkmadığı ve telefonda her şeyi açık olarak konuştukları tespit edildi. Zanlıların kendilerinin yada çevrelerinin bulduğu haritalarla kazı yaptıkları belirlendi.
SERBEST KALDILAR
Ayrıca başka iller de bu işi yapan kişilerle de bağlantılı oldukları ve onların istihbaratları doğrultusuna da kazı yaptıkları iddia edildi. Zanlıların yaptıkları kazıları genellikle gece geç saatlerde gerçekleştirdikleri, sabaha kadar da buna devam ettikleri öğrenildi. İfadeleri alınan zanlılardan çete lideri olduğu ileri sürülen Veysel K., Lütfü T. Metin B. Şükrü S. ve Serap Ö., ifadelerinin alınmasının ardından sabah saatlerinde Gebze Adliyesi`ne sevk edildi. Diğer 17 zanlı ise, ifadelerinin alınmasının ardından cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen 5 zanlı da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Gözden Kaçmasın
Gaziantep’te eğitime çok yönlü destek
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Milletvekili Yıldızlı’dan sert tepki

Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş'tan yeni bir hizmet daha

Orman Genel Müdürlüğü son durumu açıkladı

Bakan Bolat'tan Kadın kooperatiflerine destek müjdesi

Offroad Tutkunları Mühye’de Buluşacak







