06 Temmuz 2019 - 11:55 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:03
G: 03 Eylül 2022 - 16:03
Çayırovaʹda 7 bin 200 kişiyi iş yönlendirmesi
Çayırova Belediyesi bünyesinde hizmet veren mavi masa, bu yılın ilk 6 ayında 7 bin 200 kişiyi işe yönlendirdi.
Belediye binasının giriş katında bulunan ve İş-Kur Gebze Şube müdürlüğü ile koordineli çalışan ve 2009 yılından bugüne binlerce kişiyi işe yerleştiren mavi masa, işverenler ile iş arayanlar arasında köprü vazifesi görüyor.
Ocak’ta 1503, Şubat’ta 1625, Mart’ta 890, Nisan’da 1220, Mayıs’ta 585 ve Haziran’da 1378 olmak üzere bu yılın ilk altı ayında toplam 7201 bir kişiyi Çayıova’da çeşitli sanayici kuruluşu ve işletmelere yönlendiren Çayırova Belediyesi mavi masa birimi, sanayicilerin istihdam ihtiyacına önemli katkı sunuyor.
İş için yapılan yönlendirmenin büyük bir bölümü olumlu sonuçlanırken, yeni bir ekmek kapısı bulan vatandaşlar geri dönüş yaparak belediye yetkililerine teşekkür ediyor. Son zamanlarda yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı işverenlerin işçi taleplerinin azalmasına karşın, mavi masa yetkilileri, fabrikaların insan kaynakları ile irtibata geçerek, kendilerine gelen talepleri firma yetkililerine bildirerek vatandaşları işe yerleştirmek için özel çaba gösteriyor. Sadece vatandaşları işe yönlendirmekle kalmayan mavi masa, danışmanlık hizmetinin yanı sıra vatandaşların işsizlik maaşı işlemlerini de yaparak, işsiz kalanlara büyük kolaylık sağlıyor.
Gözden Kaçmasın
KENTİN SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATINA YENİ SOLUK
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Kocaeli Vali Koşusunun Galibi “Taşkent” Oldu

Orman Genel Müdürlüğü son durumu açıkladı

Başkan Kocaman: Kartepe Büyürken İhtiyaçlarına da Cevap Veriyoruz

Offroad Tutkunları Mühye’de Buluşacak

Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş'tan yeni bir hizmet daha







