haberpi
haberpi
Açık
Afyonkarahisar · 17°C
Bizi Takip Edin
31 Mart 2025 - 08:10 - Güncellenme: 31 Mart 2025 - 08:15 G: 31 Mart 2025 - 08:15

“Bu küstahça açıklamayı reddediyoruz”

Dışişleri bakanlığından sert tepki

“Bu  küstahça açıklamayı reddediyoruz”

HABERPİ-İsrail Dışişleri Bakanının Sosyal Medya Paylaşımına sert tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklama da: Netanyahu hükümetinin Dışişleri Bakanı tarafından yapılan küstahça açıklamayı reddediyoruz. 

Söz konusu düzeysiz ve mesnetsiz iddialar, Netanyahu ve ortaklarının işledikleri suçların üzerini örtme çabasının bir parçasıdır.

Bu tutum, İsrail’in Gazze’de yürüttüğü soykırımı hızlandıracağı ve bölgedeki diğer ülkeleri istikrarsızlaştırmayı amaçlayan faaliyetlerini yoğunlaştıracağı yönündeki endişelerimizi derinleştirmektedir.

İsrailli yetkililerin propaganda faaliyetleri, Türkiye’nin hakikati en açık biçimde dile getirme kararlılığını asla sarsamayacaktır. 

İsrail’in hedef aldığı masum sivillerin yanında durmaya ve onların haklarını savunmaya devam edeceğiz.' denildi