28 Aralık 2014 - 01:59 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:02
G: 03 Eylül 2022 - 16:02
Bomba istifa mektubu!
Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile Mustafa Sarıgül tartışmasının perde arkasında ‘istifa mektubu’ olduğu iddia ediliyor.
Cumhuriyet Gazetesiʹnden Işık Kansuʹnun haberine göre; Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Genel Merkezi ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için yaptığı pazarlık sonrası, Şişli Belediye Başkan Adaylığı için Emir Sarıgül’ü, o olmazsa çok yakın çalıştığı Belediye Meclis Üyesi Hayri İnönü’yü önerir. Ancak Hayri İnönü’den eğer belediye başkan adayı gösterilir ve seçilirse, bir süre sonra bu görevinden ayrılması ve yerine oğlu Emir Sarıgül’ün seçilmesi için söz alır. Söz almakla kalmaz, bir zamanlar Turgut Özal’ın bakanlarına yaptığı gibi, Hayri İnönü’den ileride yürürlüğe konulmak üzere “Şişli Belediye Başkanlığı’ndan istifa ettiği”ne ilişkin imzalı bir yazı alır.
Hayri İnönü, CHP’den Şişli Belediye Başkanı seçilir, ancak aradan geçen süre içinde görevden ayrılıp yerini Emir Sarıgül’e bırakmaz. Bunun üzerine, kendisine imzaladığı “istifa mektubu” bizzat Mustafa Sarıgül tarafından anımsatılır. Tehditli bu anımsatma, pek şiddetli olur. Hatta bu şiddetin etkilerini atlatabilmek için Hayri İnönü, bir süre yurtdışına çıkmak zorunda kalır.
Gözden Kaçmasın
Offroad Tutkunları Mühye’de Buluşacak
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Bakan Bolat'tan Kadın kooperatiflerine destek müjdesi

İzmit'te Kadın ve Çocuk Festivali başlıyor

Burhanettin Duran’dan 12 ülkenin Batı Şeria kararına destek

Okul kantinlerinde yeni dönem başlıyor

Milletvekili Yıldızlı’dan sert tepki







