28 Ağustos 2015 - 23:36 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:02
G: 03 Eylül 2022 - 16:02
Belediye onlara göz açtırmıyor
Gebzeʹde 5 kişi ve iki firmaya 744 bin TL hafriyat cezası kesildi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hafriyat denetimlerinde göz açtırmıyor. Büyükşehir teknik ekipleri, Jandarma Kolluk Kuvvetleri ve Zabıta memurlarınca haftanın her günü, gece gündüz hafriyat toprağı, inşaat yıkıntı atığı denetimleri yapılıyor.
ÜÇ YILDA İKİ KEZ İHLAL
Denetimler sonrası Gebze bölgesinde mevzuata aykırı olarak hafriyat, inşaat yıkıntı atıkları döken, döktüren ve taşıyanlar Büyükşehir Encümeni tarafından iki şahsa, Kanunu ve Yönetmeliği üç yıl içerisinde iki kez ihlal ettiği için 46 bin 500 TL’ nin bir katı oranında artırılarak 93 bin TL ve bir firma ise üç yıl içerisinde ikiden fazla ihlal ettiği için 139 bin 500 TL’nin iki katı oranında artırarak 418 bin 500 TL para cezası uygulandı.
Ayrıca Encümen Toplantısında üç şahsa ise 46 bin 500 TL ceza verildi. ‘‘2872 Sayılı Çevre Kanunu’nun ve ‘‘Hafriyat Toprağı İnşaat Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri ihlal edenler hakkında toplamda 744 bin TL idari işlem uygulandı.
Gözden Kaçmasın
Gaziantep’te eğitime çok yönlü destek
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Orman Genel Müdürlüğü son durumu açıkladı

Cevdet Yılmaz: Yasa dışı bahis ve kumarla mücadelemiz kararlılıkla sürüyor

Milletvekili Yıldızlı’dan sert tepki

Burhanettin Duran’dan 12 ülkenin Batı Şeria kararına destek

Başkan Kocaman: Kartepe Büyürken İhtiyaçlarına da Cevap Veriyoruz







