30 Nisan 2012 - 14:40 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:01
G: 03 Eylül 2022 - 16:01
Başbakanıʹnın cesedi Tunaʹda bulundu
Polis yetkilileri, Ganemʹin cesedinde darp izine rastlanmadığını söyledi.
69 yaşındaki Ganem, merkezi Viyanaʹda bulunan bir şirkette danışman olarak çalışıyordu. Polise göre, Ganem, Pazar günü çok erken saatlerde evinden ayrıldı.Ganem, geçen yılki ayaklanma sırasında ülkesinden kaçmış ve isyancılara yönelik saldırıları eleştirerek durumun artık dayanılmaz hale geldiğini, bakanlığını sürdüremeyeceğini söylemişti.
2003-2006 yılları arasında başbakanlık yapan Ganem daha sonra 2011ʹe kadar kadar petrol bakanı olarak görev yapmıştı.Viyanaʹda yoldan geçen bir kişinin Ganemʹin köprü altındaki cesedini görerek polise bildirdiği belirtiliyor.
Polis sözcüsü Roman Hahslinger, Ganemʹin giyinik olduğunu, üzerinde çalıştığı şirketin adının yer aldığı bir belgeden başka kimlik bulunmadığını, eski Başbakanʹın çalıştığı şirketin personeli tarafından teşhis edildiğini söyledi.
Hahslinger, Ganemʹin rahatsızlanarak nehre düşmüş olabileceğini, önümüzdeki günlerde otopsi yapılacağını açıkladı.Geçen Haziranʹda Libyaʹdan İtalyaʹya kaçan Ganemʹin bir süredir ailesiyle Viyanaʹda yaşadığı kaydedildi.
Ganem, Kaddafi döneminde sık sık Viyanaʹda ülkesini temsilen Petrol İhraç Eden Ülkeler Birliği OPECʹin toplantılarına katılıyordu.Libyaʹda ayaklanma Ekimʹde Kaddafiʹnin öldürülmesiyle son buldu.Haziranʹda Libyaʹda yeni anayasayı hazırlamakla görevli kurucu meclisin üyelerini belirlemek için seçim yapılacak(.BBC Türkçe)
Gözden Kaçmasın
Offroad Tutkunları Mühye’de Buluşacak
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

KENTİN SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATINA YENİ SOLUK

Kiracıları tedirgin eden yöntem

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERSOY KOCAELİ’YE GELİYOR

Kocaeli Vali Koşusunun Galibi “Taşkent” Oldu

İzmit'te Kadın ve Çocuk Festivali başlıyor






