10 Ağustos 2017 - 23:56 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:03
G: 03 Eylül 2022 - 16:03
Barzaniʹden iddialı çıkış!
IRAK Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Londra merkezli Arapça yayın yapan El Hayat gazetesine röportaj verdi. "‘ABD ve Rusya, Kürtleri göz ardı etmez’" dedikten sonra Türkiye ve İran’ın bu bölgeyi abluka altına alacağı iddialarıyla ilgili olarak, “Sınırı kapatacaklarına inanmıyorum” değerlendirmesinde bulundu.
Yeni felaketlerin ve savaşların yaşanmaması için IKBY’deki bağımsızlık referandumunun düzenleneceğini belirten Barzani, “25 Eylül’de yapılacak referandumun dönüşü yok” dedi. “Irak devletinin geçmiş yüz yıllık başarısız tecrübesini tekrar yaşamak istemediklerini” dile getiren Barzani, referandum sonrası Bağdat ile diyalog sürecini başlatacaklarını aktardı.
SINIRI KAPATMAZLAR
Barzani “ABD ile Rusya, IKBY’yi göz ardı etme konusunda anlaştı mı” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Kürdistan halkı son 100 yıl içinde kendini korumak için büyük bedeller ödedi. Şimdi daha güçlü olan Kürdistan, terörü yenilgiye uğratabildi, kurbanlar vererek uluslararası toplumu savundu. Bu yüzden göz ardı edilmemiz için bir anlaşmanın olduğunu düşünmüyorum.” Barzani, referandumun ardından Türkiye ve İran’ın bu bölgeyi abluka altına alacağı iddialarıyla ilgili olarak, “Sınırı kapatacaklarına inanmıyorum” değerlendirmesinde bulundu.
hürriyet.com.tr
Gözden Kaçmasın
Gaziantep’te eğitime çok yönlü destek
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Milletvekili Yıldızlı’dan sert tepki

Burhanettin Duran’dan 12 ülkenin Batı Şeria kararına destek

Okul kantinlerinde yeni dönem başlıyor

Üsküdar belediyesinin yeni adresi belli oldu

Cevdet Yılmaz: Yasa dışı bahis ve kumarla mücadelemiz kararlılıkla sürüyor







