26 Eylül 2017 - 11:52 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:03
G: 03 Eylül 2022 - 16:03
Barzani referandumuna İsrail ve ABD bayraklı kutlama
KBYʹde referandum sonuçları açıklanmadan İsrail ve ABD bayrakları eşliğinde kutlamalar başladı.
Irak Kürt Bölgesel Yönetimiʹnde (IKBY) Barzani yönetimi, illegal bir referandum gerçekleştirdi. Bu referandumla amaç ʹbağımsız bir Kürdistanʹ kurmak.
Ancak henüz bu illegal referandumun sonuçları açıklanamadan Erbilʹde sokaklara fırlayıp kutlamalar yapanlar oldu. ʹZaferʹi kutlayanların elinde ABD ve İsrail bayrakları da vardı.
ABD DESTEK VERMEDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI
Referandum öncesi Barzani en büyük desteğini İsrailʹden aldı. ABD cephesinde ise DEAŞʹa odaklanılması gerektiği ve bu bölgede bağımsızlığı desteklemedikleri yönünde açıklamalar yapıldı. Ancak Erbilʹden gelen görüntüler İsrail ve ABDʹnin ʹiyi polis kötü polisʹi oynadığı gerçeğini ortaya çıkarıyor.
BEYAZ SARAYʹIN AÇIKLAMALARI
Referandumun gerçekleştirildiği sırada Beyaz Saray, "Irakʹın toprak bütünlüğünden yanayız" açıklaması yaparken, bölgede ABD bayraklarıyla kutlamalar yapılarak bir anlamda Amerikalılara teşekkür ediliyor.
haber7.com
İlginizi Çekebilir

Genelkurmay Başkanlığında önemli görüşme

Offroad Tutkunları Mühye’de Buluşacak

Okul kantinlerinde yeni dönem başlıyor

Üsküdar belediyesinin yeni adresi belli oldu

Kocaeli Vali Koşusunun Galibi “Taşkent” Oldu







