13 Nisan 2019 - 16:06 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:03
G: 03 Eylül 2022 - 16:03
Avrupa Konseyiʹnden ʹİstanbul seçimiˮ açıklaması
Avrupa Konseyiʹnden ʹİstanbul seçimi tamamlansınʹ çağrısı
Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresiʹnden yapılan çağrıda Türkiye’de 31 Mart’ta düzenlenen yerel seçim sonuçlarına ʹsaygı gösterilmesiʹ istendi.
Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongre Başkanı Anders Knape, Güneydoğu Anadoluʹda belediye başkanı seçilen bazı adaylara mazbatalarının verilmemesi ve İstanbul seçimleri konusunda çıkan haberlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
ʹİSTANBULʹDAKİ NİHAİ SONUÇLAR EN KISA ZAMANDA İLAN EDİLMELİʹ
Euronewsʹin haberine göre Knape, seçmenlerin oylarına saygı gösterilmesinin büyük önem taşıdığını belirterek, "Daha önce seçimleri izleyen kongre heyeti tarafından da altı çizildiği gibi, millet iradesini yansıtan halkın demokratik seçim ve kararlarına kesinlikle saygı gösterilmeli. Halkın iradesinin sonuçlarının yerine getirilmesi demokratik sistemlerde mutlak önceliktir. Biz Türk yöneticilerine süreci tamamlayarak, İstanbulʹdaki nihai sonuçları en kısa zamanda ilan etmeleri ve halkın kararlarına uyulması çağrısında bulunuyoruz" ifadesini kullandı.
Açıklamada, 31 Martʹta seçilenlerin özgür bir şekilde ve Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Sözleşmesi kurallarına uygun olarak görev yetkilerini kullanabilmeleri istenirken, yeni seçilen belediye başkanlarının hangi partiyi temsil edip etmediklerine bakılmaksızın, adil koşullar ve uygun kaynaklarla çalışmalarına olanak sağlanması tavsiye edildi.
Gözden Kaçmasın
Gaziantep’te eğitime çok yönlü destek
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Başkan Kocaman: Kartepe Büyürken İhtiyaçlarına da Cevap Veriyoruz

Burhanettin Duran’dan 12 ülkenin Batı Şeria kararına destek

Orman Genel Müdürlüğü son durumu açıkladı

Genelkurmay Başkanlığında önemli görüşme

Milletvekili Yıldızlı’dan sert tepki







