Avrupa Komisyonu Başkanı Leyen:''ABD'siz'' siyasi irade''dedi
Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen;her yıl düzenlenen 'Birliğin Durumu' konuşmasını Strasbourg'da yaptı.
Konuşmasında savunma, göç, sağlık ve diğer temel konularda Avrupa Birliği'nin (AB) önceliklerini açıkladı. Ursula von der Leyen, birliğin güvenlik tehditleri ve küresel krizler karşısında askeri kapasitesini güçlendirmesi gerektiğine dikkat çekti. Von der Leyen, Avrupa'nın ABD desteği olmaksızın askeri adım atabilecek siyasi iradeye sahip olması gerektiğini belirtti.
Von der Leyen Strasbourg'da Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, "Dünyadaki en gelişmiş kuvvetlere sahip olabilirsiniz. Ancak bunları kullanmaya hazır değilseniz, ne işe yararlar? Şimdiye kadar bizi geri tutan, kapasitemizin yetersiz olması değil, siyasi irade ortaya koymamış olmamızdı" dedi.
ABD ve NATO ile işbirliğinin artırılmasının önemini vurgulayan Von der Leyen, Fransa ile gelecek yıl özel bir savunma zirvesi toplayacaklarını söyledi.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise AB'nin ortak bir savunma politikası oluşturmasını desteklediğini kaydetmiş, ancak yeni bir askeri güç oluşturulmasına mesafeli yaklaşmıştı.
Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen konuşmasında AB'nin komşularıyla ilişkileri geliştirmek istediğini söyledi. Von der Leyen, "Türkiye ile ilişkilerimizin farklı boyutları üzerinde çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Gözden Kaçmasın
Kiracıları tedirgin eden yöntem
Görüntüle →İlginizi Çekebilir











