14 Haziran 2014 - 22:33 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:01
G: 03 Eylül 2022 - 16:01
ʹAskerimiz Irakʹta savaşıyor!ʹ
Irak İslam Şam Devleti’nin (IŞİD) Irak’ın ikinci büyük kenti Musul’un denetimini ele geçirmesi ve ülkenin Sünni ağırlıklı kuzey ve doğu bölgelerindeki ilerleyişini sürdürmesi, hem Irak’ta hem de bölge ülkelerdeki Şii nüfusta endişe yaratırken, ‘Tahran’dan Bağdat yönetimine askeri yardım’ iddialarına, bizzat İran yönetimi yetkilerinden doğrulama geldi. Üst düzey bir İranlı güvenlik yetkilisi, CNN International kanalına yaptığı açıklamada, geride kalan birkaç günde Irak’a üç Devrim Muhafızı birliği konuşlandırdıklarını söyledi.
‘İRAN ASKERLERİ DİYALA’DA’
CNN televizyonuna Bağdat’tan konuşan yetkili, Irak’a yaklaşık 500 Devrim Muhafızı askerinin gittiğini ve bu askerlerin güneye doğru ilerlediğini, İran birliklerinin, Diyala vilayetindeki çatışmalarda IŞİD’e karşı Irak ordusuna yardım ettiğini söyledi.
Bağdat’ın 38 kilometre kuzeyinde bulunan Diyala’dan bugün gün boyu çatışma haberleri gelmiş, İran da IŞİD güçlerinin kendi sınırlarına yaklaşması üzerine Irak sınırında teyakkuz durumuna geçmişti.
Gözden Kaçmasın
Üsküdar belediyesinin yeni adresi belli oldu
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Alışan Lojistik'ten büyük başarı. EcoVadis puanı 72’ye yükseldi

Bakan Bolat'tan Kadın kooperatiflerine destek müjdesi

Gebze’nin ana merkezi baştan sona yenilendi

Milletvekili Yıldızlı’dan sert tepki

Burhanettin Duran’dan 12 ülkenin Batı Şeria kararına destek







