29 Eylül 2013 - 23:01 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:01
G: 03 Eylül 2022 - 16:01
Ankara’da Yeni Bir İttifak kuruluyor
Rus medyası, "Meksika, Endonezya, Güney Kore, Türkiye ve Avustralya kendi işbirliği örgütü MIKTAʹyı kuracak. Ülkeler, bu amaçla ortak istişareler konusunda anlaştılar" dedi.
Güney Kore Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün ekonomik gelişim ve dünyadaki politik etki açısından benzer konumda bulunan beş devlet arasında işbirliğinin kurulması için düzenli toplantıların yapılacağını açıkladığına dikkat çekilirken MIKTA ülkelerinin ilk toplantısı gelecek sene Meksikaʹda yapılacağı, tooplantıda ortak deklarasyonun kabul edilmesinin beklendiği de kaydedildi.
Bu arada, Güney Kore Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün, daha güçlü ülkelerin egemenliği koşullarında orta gelişmiş devletlerin çıkarlarını dünya toplumuna iletebilmesi fırsatına sahip olması gerektiğini, yeni işbirliği örgütünün tam da bu amaçla kurulacağını söylediğine de dikkat çekiliyor.
Gözden Kaçmasın
Genelkurmay Başkanlığında önemli görüşme
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Orman Genel Müdürlüğü son durumu açıkladı

Bakan Bolat'tan Kadın kooperatiflerine destek müjdesi

Okul kantinlerinde yeni dönem başlıyor

Cevdet Yılmaz: Yasa dışı bahis ve kumarla mücadelemiz kararlılıkla sürüyor

İzmit'te Kadın ve Çocuk Festivali başlıyor







