haberpi
haberpi
Açık
Afyonkarahisar · 15°C
Bizi Takip Edin
13 Ocak 2026 - 11:15

Ak Parti Kocaeli il Başkanı Talus Mansur Yavaş'ı Kocaeli'ye davet etti

Ak Parti Kocaeli il Başkanı Talus Mansur Yavaş'ı Kocaeli'ye davet etti

Ak Parti Kocaeli il Başkanı Talus Mansur Yavaş'ı Kocaeli'ye davet etti

HABERPİ- Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. CHP Kocaeli ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ile ilgili hodri meydan dedi.Yeni il binasıyla ilgili detaylar verdi. Üstü kapalı İzmit Belediye Başkanı Fatma Hürriyet'in Ak Partiye geçeceği iddialarına ise ' başvuru olursa değerlendiririz'  dedi
Başkan Talus'un açıklamaları şöyle: AK Partimiz siyasetin yegane cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Muhalefet partilerinden belediye başkanları, meclis üyeleri, milletvekilleri partilerinden istifa ederek AK Parti ailemize katılıyor. CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin, Deva Partisi Kahraman Maraş milletvekili İrfan Karatutlu partilerinden istifa ederek AK Partimize katıldılar.
Yaptırdığımız anketlerden, milletimizin AK Partimize olan teveccühünün artarak devam ettiğini takip ediyoruz.
Üye sayımızın Türkiye’de 11 milyon 543 bin kişiye, Kocaeli’de 323 bin kişiye yükselişi de bunun bir göstergesidir. Çünkü AK Partimiz güveni, huzuru, birliği, hizmeti, eseri, yatırımı büyütüyor. Çünkü muhalefet kavgayı, karmaşayı, kaosuu, çekişmeyi, irtikap ve yolsuzluğu büyütüyor. Kocaeli’de bazı CHP’li belediye başkanlarının AK Partiye katılacağı yönünde birtakım tartışmalar yapılıyor. Bu tartışmalar genel siyasi eğilimden kaynaklanıyor olabilir ama bize somut bir müracaat yok. Her müracaat edenin partiye alınacağı ile ilgili bir garanti yok ama ederlerse değerlendiririz.
AK Parti Kocaeli teşkilatı olarak bugüne kadar örnek başarılara imza attık.
25 yılın ardından İl Başkanlığı binamızı da örnek olacak bir modelle inşaa ediyoruz. Projemizin yerini almıştık, daha önce sizlerle paylaşmıştık. Bütün süreçleri tam bir açıklıkla kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyoruz. Mimari hazırlıklarımızı tamamladık, inşaata başlama aşamasına geldik.
Arazimizi il başkanlığımızın bütçesi ve genel merkezimizin katkısıyla aldık. Şimdi de teşkilat mensuplarımızın katkısıyla inşa edeceğiz. Üyelerimiz bir tuğla da benden olsun diye seferber oldular. Eksik kalırsa il başkanlığımızın bütçesiyle tamamlayacak, inşaat çalışmalarını ivedilikle bitireceğiz.
CHP’yle ilgili geçen toplantımızda yaptığımız değerlendirmelere Sayın İl Başkanı Erdem Arcan alınmış. “Sana ne CHP” den diye cevap vermiş. Kendileri her konuda konuşacak herkes susacak. Öyle istiyorlar. Ama geçti o zamanlar. Sayın başkan geçen gün demiş ki “Çarşıdayız, pazardayız burada AK Parti yok…” Sayın başkan gerçekten çarşı Pazar gezmek istiyorsa, hem benim hem ilçe başkanlarımın çarşı Pazar programlarını kendisiyle paylaşabiliriz. Eğer öyle olsaydı, İzmit Meyve Sebze Hali’nde, Ereğli Balık Hali’nde, Karamürsel Cuma Pazarı’nda, Çayırova, Kandıra çarşılarında yolu benimle, pazarcıların bulunduğu her yerde AK Partililerle yolu kesişirdi. Bizim 1 haftada yaptığımız çarşı Pazar ziyaretlerini bir yılda yapmayı hayal bile edemezler. Ayrıca bilsin ki biz çarşı pazara fotoğraf çekmeye gitmiyoruz. Biz o çarşılarda, pazarlardaki vatandaşlarımızın evlatlarıyız. Her şartta bir aradayız.2025’te 165.000 ev ziyaret ettik. O evlere, o evlerin evladı olarak gittik. O da gitsin. Milletten CHP’yi dinlesin.
TALUS'TAN YAVAŞ'A KOCAELİ DAVETİ
CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel güzel bir çıkış yaptı. CHP’li belediyelere, programlarına AK Parti ve MHP temsilcilerini de davet etme talimatı verdi. AK Partili ya da MHP’li belediyelerin davetlerine de katılın dedi. Biz zaten programlarımıza kendilerini davet ediyoruz. Ama bu talimatı fırsat bilerek 2 davet yapmak istiyorum. Ankara’ya su veremeyen, yabancı misafirleri susuz otellerde konaklatan CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’ı Su Yönetimi konusunda brief almak üzere Kocaeli’ne davet ediyorum.
Tüm CHP’lileri Dipten Diriliş adını verdiğimiz Körfezin dip çamurunu temizleme projesi ile Türkiye’nin en önemli çevre ve su yönetimi projesi olan gri su üretim sistemimizi bizzat gezdirmek üzere arzu eden tüm CHP’li aktörleri davet ediyorum. Sonra da İzmit millet bahçesinde bir çay içer ayrılırız. Bu vesileyle Yuvacık Barajı’ndaki su miktarı %1’e kadar düştüğü halde, etkin su yönetimiyle şehri susuz bırakmayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’ı tebrik ediyorum.
Büyükşehirlerin en önemli sorunu trafik.
Trafik sorununun çözümü için elimizdeki en etkili araçlar ise ulaşım altyapısını geliştirmek ve toplu taşıma yatırımı yapmak geliyor.
Bu kapsamda Kocaeli’de, metro çalışmalarımız, tramvay çalışmalarımız, hafif raylı sistem çalışmalarımız, yol ve kavşak çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz ay, Büyükşehir Belediyemizin Kocaeli Toplu Taşıma filosuna kazandırdığı 10 tramvay aracı, 68 yeni nesil otobüs önemli bir ulaşım yatırımı. Yine bu dönemde kış şartlarında yollarımızı açık tutmak amacıyla Büyükşehir belediyemiz 42 yeni karla mücadele aracı satın aldı. Bunu da önemli bir ulaşım yatırımı olarak değerlendiriyorum.
Otobüs filomuzun güçlenmesi, metro hatlarımızın devreye girmesi, Başiskele Kavşağı gibi yatırımlarımızın tamamlanmasıyla Kocaeli’ni trafiği en rahat büyük şehir yapmaya kararlıyız.
Bir hususa daha dikkatinizi çekmek istiyorum, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sayıştay raporlarına yansıdığı üzere; metro için kredi almış, bu kredinin önemli bir kısmını doğrudan reklam firmalarına ödemiş. Bizim büyükşehir belediyemiz bu araçları almak için hiçbir yerden kredi almadı, araçları öz kaynaklarıyla Kocaeli’ne kazandırdı.Her konuda bizim belediyelerimizle CHP’li belediyeler arasında böyle büyük fark var.
Büyük ülkelerde, büyük şehirlerde büyük problemlerde olur. Bu sorunlarla mücadele siyasetçilerin ve yöneticilerin görevidir. Bu kapsamda uyuşturucuyla mücadele ediyoruz. Bu kapsamda yasa dışı bahisle mücadele ediyoruz, bu kapsamda kadına yönelik şiddetle mücadele ediyoruz, bu kapsamda yolsuzlukla, hırsızlıkla, irtikapla, kara parayla milletçe mücadele ediyoruz.

Dilovası’ndaki yangın konusunda tavizimiz olmadığı gibi Kartepe’deki otelle ilgili de tavizimiz yok.
Yangının mahkemesinde tarafız, vatandaşlarımızın tarafındayız. Kartepe’nin tek otelini mühürlemek gerekiyorsa, onu da mühürlüyoruz. Muhalefet, ortaya çıkan, çıkması muhtemel her sorunu maalesef bir can simidi olarak görüyor.
Gebze’de, inşaat çalışmaları nedeniyle kaldırılan ve inşaattan sonra yerine nakledileceği açıklanan Atatürk anıtıyla ilgili olur olmaz iftiralara başvuruyorlar. Yanlışlarla mücadele ederken nasıl hassas davranıyorsak, muhalefete rağmen doğrusunu yapmak için de mücadele ediyoruz.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la konusu Kocaeli’deki hizmet ve eserlerle şehrin talepleri olan bir toplantı gerçekleştirdik.
Toplantıya milletvekillerimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın katılımıyla Vahdettin köşkünde yaptık.
Geniş kapsamlı toplantıda: Lojistik Köy, Derince Körfez Bağlantı Yolları, Güney Marmara Otoyolu’nu, İzmit – Gölcük Güney Hafif Raylı Sistemini, İlçelerimize yapılacak hastaneleri, Kocaeli Adliyesi’ni, Yeni Baraj Projelerimizi, Ballıkaya Barajı Kocaeli isale hatları başta olmak üzere çok sayıda konuyu değerlendirdik.
AK Parti hükümetleri döneminde Kocaeli’ne merkezi hükümetin yaptığı yatırım miktarı 10 milyar dolar.
Kocaeli’ne yapılan merkezi hükümet yatırımlarının katlanarak artacağının müjdesini bu vesileyle vermiş olayım.
Cumhurbaşkanımızın Kocaeli’ne ilgisi ve her bir projeye olan vukufiyeti hayranlık oluşturacak düzeydeydi.
Cumhurbaşkanımız selam ve muhabbetlerini Kocaeli’ne iletmek üzere bize emanet etti.
İnsanlık, her güne dünya tarihinde görülmemiş şoklarla başlıyor.
Gazze’deki Soykırım, Batı Şeriadaki işgal girişimleri, Rusya – Ukrayna Savaşı, Afrika Devletlerine yönelik saldırılar, Somali, Kamboçya, Nijerya’da emeryalizmin neden olduğu sorunlar, ticaret savaşları neredeyse olağan gündem oldu.
Venezuela Devlet Başkanı ülkesinden kaçırıldı, petrolüne el konuldu, Kolombiya tehdit altında, Avrupa Birliği ve Nato üyesi Danimarka Krallığı’na ait Grönland adası üzerinde büyük tartışmalar yaşanıyor, İran’da düzeni sarsması istenen gösteriler oluyor… takibi zor bir karmaşa döneminde yaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi: Bu küresel fırtınadan Türkiye’yi sahile selamete ulaştıracak olan kadro AK Parti ve Cumhur İttifakı’dır. Güvenliğin en önemli dünya gündemi haline geldiği bu zor dönemde Türkiye huzur adası olarak öne çıkıyor. Bu Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonudur.  AK Partimizin vizyonudur. Cumhur İttifakımızın vizyonudur.
Yerli ve milli teknoloji hamlemiz, savunma sanayi yatırımlarımız, özgüvenli diplomasimiz sayesinde bunu başardık.
Terörsüz Türkiye programı, iç cepheyi tahkim etme gayretimiz, milli güvenliğimizin başladığı Suriye’deki aktif politikalarımızı bu yüzden ve her şeye rağmen ısrarla takip ediyoruz, edeceğiz. PKK  terörünün yerine DEAŞ’ı sahaya sürmek istediler,  Allah’ın izniyle onun da kökünü kazıyoruz, kazıyacağız.Küresel kaosun oluşturduğu bütün olağanüstü şartlara rağmen milletimizin desteğiyle 2025 yılında da önemli başarılara imza attık, atmaya devam ediyoruz.  
Deprem Bölgesi’nde 453 bin konutun yapımını tamamladık. Kocaeli&nin tamamında bulunan yapı stoğu kadar yapıyı tamamladık, hak sahiplerine teslim ettik.
Türkiye ticaretin de güvenilir limanı oldu. Yalnızca e-ticarette 2025’in ilk 9 ayında aldığımız doğrudan yabancı yatırım 11,4 milyar dolar olarak gerçekleşti.
Geçtiğimiz yıllarda sanayi üretimindeki katma değer desteği 41 milyar dolarken, bunu 2025’te 241 milyar dolara yükselttik.
Limanlardaki elleçleme kapasitesinde dünya sıralamasında yer almaya başladı. Kocaelimiz en fazla konteyner elleçleyen limanlar arasına yükseldi. Bunlar ve bunlar gibi binlerce konuda gayretlerimiz meyvelerini verecek, inşaallah milletimizi dünyanın en müreffeh milletleri arasına taşıyacağız.' dedi