16 Haziran 2015 - 09:45 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:02
G: 03 Eylül 2022 - 16:02
17 yaşında intihar saldırsı düzenledi!
İngiltere’den Irak’a giderek Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) katılan Talha Asmal adlı 17 yaşındaki bir İngiltere vatandaşı intihar saldırısı düzenledi.
Guardian gazetesi Ebu Yusuf el Britani adıyla bilinen Yorkshirelı Asmalʹın, üç IŞİD militanıyla birlikte petrol rafinerisi yakınlarında Irak güvenlik güçlerine intihar saldırısı düzenlediğini duyurdu.Asmalʹın anne babası, haber karşısında “kahrolduklarını” açıkladı.Asmal, bu saldırıyla, İngiltere’nin bilinen en genç intihar eylemcisi olarak kayıtlara geçti.
Londra’da 7 Temmuz’da 2005’te otobüs ve metro trenlerini hedef alan saldırılarda Asmal ile aynı bölgede yaşayan 19 yaşındaki Hasib Hussein adlı başka bir eylemci, üzerindeki patlayıcılarla kendini havaya uçurmuştu.
İlginizi Çekebilir

Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş'tan yeni bir hizmet daha

İzmit'te Kadın ve Çocuk Festivali başlıyor

Okul kantinlerinde yeni dönem başlıyor

Kocaeli Vali Koşusunun Galibi “Taşkent” Oldu

Milletvekili Yıldızlı’dan sert tepki







