Haber Pi
Haber Pi
Açık
Afyonkarahisar · 15°C
Diğer
Bizi Takip Edin
17 Mayıs 2025 - 08:00 - Güncellenme: 17 Mayıs 2025 - 08:05 G: 17 Mayıs 2025 - 08:05

Yenileri kuruldu. Bakan sayıyı açıkladı

Yenileri kuruldu. Bakan sayıyı açıkladı

0 Okunma 0 Paylaşım
Yenileri kuruldu. Bakan sayıyı açıkladı

Bölge İdare Mahkemesi sayısı 12'ye yükseldi. Bölgelerin coğrafi durumlarını ve iş hacmini dikkate alarak yapılan çalışmalar sonucunda Antalya, Diyarbakır ve Kayseri'de Bölge İdare Mahkemeleri kurduklarını bildiren Adalet Bakanı Tunç, şunları kaydetti:

"Yargılamaların makul sürede sonuçlandırılması, adaletin gecikmeden tecellisi ve mahkemelerde ihtisaslaşmanın sağlanması amacıyla adımlarımızı kararlılıkla atıyoruz. Böylece Bölge İdare Mahkemesi sayımızı 9'dan 12'ye yükseltmiş olduk. Ayrıca Diyarbakır ilimizde vergi yargısını güçlendirmek amacıyla Diyarbakır 2. Vergi Mahkemesini de kurduk. Yeni kurduğumuz Bölge İdare Mahkemelerinin yargı çevrelerini, Antalya Bölge İdare Mahkemesi: Antalya, Burdur ve Isparta, Diyarbakır Bölge İdare Mahkemesi: Diyarbakır, Batman, Elazığ, Mardin, Siirt, Şırnak, Bingöl ve Muş, Kayseri Bölge İdare Mahkemesi: Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Sivas ve Yozgat olarak belirledik."

Bakan Tunç, Bölge İdare Mahkemelerinin Kurulması ve Yargı Çevrelerinin Belirlenmesi ile Vergi Mahkemesinin Kurulmasına ilişkin kararın Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini aktararak, "Yargının etkinliğini artıracak, idari ve vergi yargılamalarının daha makul sürede sonuçlanmasını sağlayacak, vatandaşlarımızın yargı mercilerine erişimini daha da kolaylaştıracak mahkemelerimizin yargı teşkilatımıza, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadesini kullandı.