05 Haziran 2017 - 20:03 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:02
G: 03 Eylül 2022 - 16:02
Yasak geldi!
Bingölʹün Genç ilçesindeki 30 köy ve mahallelerde, PKK operasyonları gerekçesiyle sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyuruldu.
İşte Bingöl Valiliği resmi internet sitesinden yapılan o açıklama;
BASIN DUYURUSU
Genç İlçesi güneyi dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen BTÖ mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanları, uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla, Genç ilçesi Kazancık, Açıkalın, Olgunlar, Köklü, Büyükçağ, Gümüşlü, Yuvalı, Aslancık, Üzümcük, Kirişli, Hasenan, Taşkapı, Mezraa, Varvusen, Coşkunlar, Mezra, Yolaçtı, Kaynaklı, Toklu, Akpınar, Herkir, Kayacık, Yürekli, Doğanlar, Karzel, Kaygısız, Kaymaz, Sevimli, Sağgöze ve Yenice Köy/Mahalleleri arasında kalan bölgede operasyonel faaliyet icra edilecektir.
Operasyon icra edilecek bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C Maddesi gereği, vatandaşların zarar görmemesi amacıyla belirtilen Kazancık, Açıkalın, Olgunlar, Köklü, Büyükçağ, Gümüşlü, Yuvalı, Aslancık, Üzümcük, Kirişli, Hasenan, Taşkapı, Mezraa, Varvusen, Coşkunlar, Mezra, Yolaçtı, Kaynaklı, Toklu, Akpınar, Herkir, Kayacık, Yürekli, Doğanlar, Karzel, Kaygısız, Kaymaz, Sevimli, Sağgöze ve Yenice Köy/Mahalleleri arasında kalan bölgelerde 05 Haziran 2017 Pazartesi günü saat 00:00’dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelere giriş çıkışlar ile sokağa çıkma yasaklanmıştır.
Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Gözden Kaçmasın
Genelkurmay Başkanlığında önemli görüşme
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Bakan Bolat'tan Kadın kooperatiflerine destek müjdesi

Başkan Ömeroğlu: Dilovası eğitimle yükselecek

Gebze’nin ana merkezi baştan sona yenilendi

Milletvekili Kanko'dan hükümete faiz ve borç tepkisi

O isimler atandı
Trend Haberler
Milletvekili Tipioğlu ile Başkan Kaya gönüllere dokundu

Kocaeli'de yakalandı

Ak Parti Çayırova Gençlik Kolları Başkanı Furkan Yavuz'un acı kaybı

Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez'in mutlu günü

Yeni Parti İlçe Başkanı Orhan ve Yönetiminden, Abdurrahman Aslantaş'a tam destek
Son Haberler
Cevdet Yılmaz: Yasa dışı bahis ve kumarla mücadelemiz kararlılıkla sürüyor

Burhanettin Duran’dan 12 ülkenin Batı Şeria kararına destek

KENTİN SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATINA YENİ SOLUK

Başkan Kocaman: Kartepe Büyürken İhtiyaçlarına da Cevap Veriyoruz

Orman Genel Müdürlüğü son durumu açıkladı