haberpi
haberpi
Açık
Afyonkarahisar · 15°C
Bizi Takip Edin
10 Aralık 2025 - 10:00

Vali Aktaş'tan 10 Aralık mesajı

Vali Aktaş'tan 10 Aralık mesajı

0 Okunma 0 Paylaşım
Vali Aktaş'tan 10 Aralık mesajı

HABERPİ- Kocaeli Valisi İlhami Aktaş insan hakları günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak kutladı,
Vali Aktaş'ın açıklaması şöyle:
 Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin, tüm insanların doğuştan hür ve eşit olduğu ilkesi doğrultusunda, insan hakları bilincinin tüm dünyada güvence altına alınarak geliştirilmesi amacıyla her yıl 10 Aralık tarihi Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.
 Ülkemiz de Birleşmiş Milletler'in kurucu üyelerinden biri olarak İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ni ilk onaylayan ülkeler arasında yer almıştır. Beyanname'nin ruhuna uygun olarak bugüne kadar insan haklarının en üst düzeyde tesis edilmesine, bunların güvence altına alınarak değişen koşullara göre geliştirilip uyarlanmasına ve bu evrensel değerlerin, demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün tüm dünyada egemen olması noktasında kararlı gayretlerine devam etmektedir.
 İnsan hakları konusunda bugün ulaştığımız seviye ile birlikte, en yüksek evrensel değerlerden olan insan haklarının korunması ve geliştirilmesi için herkesin ve her kurumun da üzerine düşen görevleri yapması gerekmektedir.
 

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm vatandaşlarımızın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutluyorum.
 

#İlhami Aktaş #Kocaeli #İnsan hakları