24 Temmuz 2019 - 18:32 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:03
G: 03 Eylül 2022 - 16:03
VALİ AKSOY’DAN BASIN MESAJI
HABER MERKEZİ- Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, 24 Temmuz basın sansürünün kaldırılışının yildönümünde bir mesaj yayınladı
Vali Aksoyʹun mesajı şöyle; İkinci Meşrutiyet’in yürürlüğe girmesiyle Türk Basınına uygulanan her türlü sansürün kaldırışının 111. yıldönümü olan 24 Temmuz, her yıl Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır.
Basın, iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlardan biri olarak bireylerin gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde en etkili araçtır. Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basının işlevini en iyi şekilde yerine getirebilmesi için basın özgürlüğü hayati önem taşımaktadır.
Unutulmamalıdır ki, basın özgürlüğünün var olabilmesi, demokrasinin sağlıklı işleyebilmesi, düşünce ve fikir özgürlüğünün toplumun bütün kesimlerinde yeterince kullanılabilmesi ancak, basının haber alma ve yaymasının önündeki engellerin kaldırılması ile mümkündür.
Yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra, sanal ortamda da ciddi ilerlemeler kaydeden basınımızın, geçmişten günümüze ülkemizin ve ilimizin gelişmesinde çok değerli katkıları olmuştur.
Dün olduğu gibi yarınlarda da basınımız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber verme, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturma ve toplumu aydınlatma işlevini yerine getirirken, meslek ilkeleri ve etiğinin gözetilmesi, kişilik haklarına, özel yaşama, gizlilik alanına saygı gösterilmesi, doğru olmayan haberlerden kaçınılması ve Basın İlkeleri doğrultusunda hareket ederek, Ülkemizin aydınlık geleceğine katkı sunacaklarına yürekten inanıyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle; toplumu aydınlatan, dünyada yaşanan tüm olayları ve gelişmeleri bizlere aktarmak için gece gündüz demeden, gerekirse hayatlarını tehlikeye atarak, büyük çaba sarf eden ve her koşulda sorumluluk bilinciyle çalışarak, bu zor ve meşakkatli görevi yerine getiren tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlar, başarılarının devamını diler, selam ve sevgilerimi sunarım. ʹdedi
İlginizi Çekebilir

Mehmet Ali Kâğıtçı’nın arşivi koruma altına alınıyor

Derince Belediye Başkanı Gökçe’den Zabıta Teşkilatına Teşekkür

Alışan Lojistik'ten büyük başarı. EcoVadis puanı 72’ye yükseldi

Yeni Parti İlçe Başkanı Orhan ve Yönetiminden, Abdurrahman Aslantaş'a tam destek

Büyükakın: Kocaeli olarak mutluyuz, gururluyuz
Trend Haberler
Milletvekili Tipioğlu ile Başkan Kaya gönüllere dokundu

Kocaeli'de yakalandı

Ak Parti Çayırova Gençlik Kolları Başkanı Furkan Yavuz'un acı kaybı

Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez'in mutlu günü

Yeni Parti İlçe Başkanı Orhan ve Yönetiminden, Abdurrahman Aslantaş'a tam destek
Son Haberler
Cevdet Yılmaz: Yasa dışı bahis ve kumarla mücadelemiz kararlılıkla sürüyor

Burhanettin Duran’dan 12 ülkenin Batı Şeria kararına destek

KENTİN SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATINA YENİ SOLUK

Başkan Kocaman: Kartepe Büyürken İhtiyaçlarına da Cevap Veriyoruz

Orman Genel Müdürlüğü son durumu açıkladı