15 Nisan 2015 - 18:24 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:02
G: 03 Eylül 2022 - 16:02
Türkiyeʹnin gözü bu oylamada!
Kritik oylama bugün
Avrupa Parlamentosu (AP), 1915 olaylarının 100. yılında görüş bildirmeye hazırlanıyor. Karar taslağı bugün AP Genel Kuruluʹnda oylanacak. Türkiye dostu parlamenterler, "dengeli" karar istedi. Türkiye eğer karar çıkarsa ʹyokʹ hükmünde sayacak.
Avrupa Parlamentosuʹnda (AP) 24 Nisan öncesi 1915 olaylarına ilişkin ʹErmeni Soykırımıʹnın 100. Yıldönümü" başlıklı karar tasarısı bugün ele alınacak. Genel Kurulʹda tasarıya ilişkin görüşmeler ve oylama yapılacak.
AP genel kurulunda bugün görüşülerek oylanacak karar taslağında, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını destekleyen ifadelere yer veriliyor ve Türkiye ile Ermenistanʹa imzaladıkları protokolleri yürürlüğe sokup, ilişkileri normalleştirmeleri çağrısı yapılıyor.
TÜRKİYE KARAR ÇIKARSA YOK SAYACAK
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili Avrupa Parlamentosu’nda yapılacak oylamaya ilişkin, "Türkiye’nin hak etmediği hiç bir mesnevi olmayan ve gerçekten ihtilaflı olan bir konuda tarihçilerin incelemesi gereken kararı Avrupa Parlamentosu’nun vermesi gibi durum ortaya çıkarsa, Türkiye bakımından bu kararın hiç bir geçerliliği olmayacaktır ve bu kararı yok sayacağız" dedi.
Gözden Kaçmasın
Başkan Ömeroğlu: Dilovası eğitimle yükselecek
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Bakan Bolat'tan Kadın kooperatiflerine destek müjdesi

Alışan Lojistik'ten büyük başarı. EcoVadis puanı 72’ye yükseldi

Genelkurmay Başkanlığında önemli görüşme

KENTİN SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATINA YENİ SOLUK

Başkan Kocaman: Kartepe Büyürken İhtiyaçlarına da Cevap Veriyoruz







