10 Eylül 2014 - 18:31 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:02
G: 03 Eylül 2022 - 16:02
ʹTorba Kanunʹ TBMMʹde kabul edildi!
ʹTorba Kanunʹ tasarısı olarak bilinen ʹİş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Tasarıʹ TBMM Genel Kuruluʹnda kabul edildi.
TBMM Genel Kuruluʹnda görüşülen ve kamuoyunda ʹTorba Kanunʹ tasarısı olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısıʹnın görüşmeleri tamamlandı. Somaʹdaki faciadan sonra madencilere, esnaftan öğretmene, taşeron işçiden emekliye kadar yaklaşık 20 milyon kişiyi ilgilendiren düzenlemeleri içeren tasarı, 99 günün ardından Genel Kurulʹda kabul edildi.
3 Haziran 2014 tarihinde Plan ve Bütçe Komisyonuʹnda görüşülmeye başlanan ve 37 günlük görüşmenin ardından 10 Temmuz günü komisyondan geçen ʹTorba Kanunʹ 15 Temmuz günü Genel Kurula geldi. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 13 Ağustos tarihinde TBMMʹnin 1 Ekimʹe kadar tatil kararı almasının ardından ʹTorba Kanunʹ görüşmeleri yeni yasama yılına bırakılmıştı. Ancak AK Partiʹnin Genel Kurulu olağanüstü toplantıya çağırmasının ardından kanun tasarısı görüşmeleri geçtiğimiz pazartesi günü tekrar kaldığı yerden devam etti. 148 maddeden oluşan ʹTorba Kanunʹ 99 günün ardından bugün 231 kabul,17 ret oyuyla kabul edilerek yasalaştı.
TASARI DA NELER VAR
Genel Kurulʹda kabul edilen ʹTorba Kanunʹa göre artık yeraltı işlerinde çalışan işçilerde kıdem şartı aranmayacak. Yeraltı işlerinde bir gün bile çalışanlar kıdem tazminatı almaya hak kazanacaklar. Yeraltındaki çalışma süresi haftada en fazla 36 saat olacak, günlük çalışma süresi ise 6 saati geçemeyecek. Yeraltın madenlerinde çalışan işçiler için emeklilik yaşı 55ʹten 50ʹye düşürülecek. Tüp bebek deneme sayısı 2ʹden 3ʹe yükseltilecek. Vergi, prim, ceza gibi borçlar yapılandırılacak. Bazı kamu alacaklarında faiz, cezai faiz, gecikme faizi, gecikme zammı Yİ-ÜFE oranları esas alınarak yeniden hesaplanacak. Vergi cezalarının silinmesi söz konusu olmayacak. Vergi asıllarının tamamı, cezaların tamamı yeniden yapılandırma kapsamında tahsil edilecek. Manisaʹnın Soma İlçesiʹndeki maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin eş ya da çocuklarından birisi, eşi veya çocuğu yoksa kardeşlerinden birisi olmak üzere, bir kişiye istihdam sağlanacak. Maden kazasında hayatını kaybedenlerin Sosyal Güvenlik Kurumuʹna olan bütün borçları silinecek ve hak sahibine aylık bağlanacak. 31 Aralık 2014 tarihine kadar ise 35 bin öğretmen atanacak. (vatan)
Gözden Kaçmasın
Üsküdar belediyesinin yeni adresi belli oldu
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Gebze’nin ana merkezi baştan sona yenilendi

Bakan Bolat'tan Kadın kooperatiflerine destek müjdesi

Milletvekili Yıldızlı’dan sert tepki

Milletvekili Kanko'dan hükümete faiz ve borç tepkisi

Genelkurmay Başkanlığında önemli görüşme
Trend Haberler
Milletvekili Tipioğlu ile Başkan Kaya gönüllere dokundu

Kocaeli'de yakalandı

Ak Parti Çayırova Gençlik Kolları Başkanı Furkan Yavuz'un acı kaybı

Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez'in mutlu günü

Yeni Parti İlçe Başkanı Orhan ve Yönetiminden, Abdurrahman Aslantaş'a tam destek
Son Haberler
Cevdet Yılmaz: Yasa dışı bahis ve kumarla mücadelemiz kararlılıkla sürüyor

Burhanettin Duran’dan 12 ülkenin Batı Şeria kararına destek

KENTİN SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATINA YENİ SOLUK

Başkan Kocaman: Kartepe Büyürken İhtiyaçlarına da Cevap Veriyoruz

Orman Genel Müdürlüğü son durumu açıkladı