SON KARARI CUMHURBAŞKANI VERECEK
-
Başörtüsü için hazırlanan anayasa değişikliği taslağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, incelemenin ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı sunum için davet edecek.
İKİ MADDEDE DEĞİŞİKLİK VAR
Adalet Bakanlığının yürüttüğü çalışmaya, AK Partili hukukçu kurmaylar ve uzman akademisyenler katkı yaptı. “Başörtüsü serbestisine anayasal güvence getirecek” çalışma tamamlandı. Çalışma ile vatandaşın, kamuda, özel hayatta ve eğitim-öğretim süresince hak ve özgürlüklerini korumak amaçlanıyor. Teklifle “Din ve Vicdan Hürriyeti” başlıklı Anayasa’nın 24'üncü maddesine güncellenecek, ek fıkra konulacak.
KARAR ERDOĞAN'IN
Düzenlemede ‘kadın ve erkek’ vurgusu yapılacak. Çocuk kavramının ancak anne ve babayla olabileceği hükmü yer alacak. Düzenlemeye ilişkin nihai kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek. Teklif sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacak.
Gözden Kaçmasın
Tem Otoyolu'nun açılış tarihi belli oldu
Görüntüle →İlginizi Çekebilir












